AM Press Logo
Muzeul Pietrei

GEM DE STRUGURI, GATA ÎN MAI PUŢIN DE O ORĂ

Ai nevoie de doar trei ingrediente şi 50 de minute ca să prepari un delicios gem de struguri.

INGREDIENTE
• 300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar
• zahar
• 2 kg struguri

MOD DE PREPARARE
1. Se scot boabele de pe vreji si se pun la fiert acoperite de apa. Se lasa la fiert pâna ce boabele urca la suprafaţa apei.
2. Se scurg, se mixeaza, iar pasta re zulta ta se cântareste si se pune din nou în cratiţa. Echivalentul sau în zahar si 300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar se pun la fiert si, dupa ce clocoteste si se ia spuma, se pun strugurii mixaţi.
3. Se mareste focul si, luând spuma, se lasa la fiert 10 minute.
4. Se pune gemul în borcane care se întorc cu gura în jos.

Sursa – retete.unica.ro 

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!