Giorgiana Radu: Ajun sărbătoresc la Şcoala de Flori din Lipăneşti

 

Decembrie este, cu siguranţă, luna surprizelor! Miercuri seară, într-un cadru desprins din poveştile de Crăciun, la care s-a muncit nu doar fizic şi financiar, investiţia sufletească primând, Şcoala de Flori din Lipăneşti-Prahova a adus spiritul sărbătorilor mai devreme. Amfitrioana evenimentului, Ileana Militaru, a purtat participantele – fiindcă a fost o seară exclusiv feminină – din domeniul învăţământului, medicinei, presei, muzicii şi altele însemnate din judeţ, în fascinanta lume a florilor. Ca un profesor care impune disciplina doar prin prezenţă, fără exigenţă, sau ca un părinte care-şi îndrumă copilul să-şi confecţioneze singur costumul, gazda a lansat doamnelor provocarea de a-şi picta ele tabloul personalităţii, utilizând doar pensulele vii, multicolore şi parfumate ale florilor, puse la dispoziţie de florăria Siati.

coala de flori 300x225 2Multe dintre “eleve”, – printre care, cu bucurie, m-am numărat -, aflate la prima incursiune adevărată în lumea florilor, dincolo de atingerea vizuală şi cea olfactivă cu care eram obişnuite, am încercat să înţelegem taina fiecărei petale, a fiecărei frunze, prin vocea Zânei Florilor, cum am alintat-o pe Învăţătoarea noastră.

Distribuie prietenilor

Răsunetul colindelor cântate de măicuţele de la mănăstirea Zamfira, aflată în vecinătate, singurul lăcaş de cult pictat integral de Nicolae Grigorescu, au întregit tabloul sărbătoresc de la Şcoala de Flori, ancorându-ne mai aproape de ceea ce ar trebui să însemne pentru fiecare, Naşterea Domnului.
Bucatele alese, preparate prin grija gazdei, de o bucătăreasă de la mănăstire, au dat savoare românească, tradiţională, seratei feminine şi a remintit – celor care posteam – că şi postul poate avea gust rafinat.

Pentru generozitate şi întreaga activitate desfăşurată de florăria Siati şi Şcoala de Flori, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a premiat-o pe Ileana Militaru, care dincolo de funcţia de manager, este un prieten de nădejde pentru cei cu care colaborează.
Timp de câteva ceasuri, florile, colindele şi prietenia s-au împletit armonios la Şcoala de Flori, iar responsabilei nu putem decât să-i mulţumim, felicitând-o pentru ceea ce, cu multă însufleţire, face. Sărbători cu bucurii!