AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Giorgiana Radu-Avramescu: Pe cine mai ajută oftatul lui Iohannis?

Prea multă moarte ne intră azi în case, fără să întrebe dacă i se permite. I-au dat frâu liber cei care azi ni se arată îngrijorați în ecrane. Care impun restricții și îndeamnă la vaccinare, după ce tot ei, utilizând populismul cras, au survolat prognozele celor care știau ce ne așteaptă în această toamnă.

Cimitirele, tăcute în general, acum sunt vii. E zarvă mare. Groparii nu mai fac față solicitărilor. Crematoriile și ele funcționează ca niciodată. Spitalele sunt asaltate de numărul mare de pacienți. Medicii se străduiesc pentru viață, dar oare până când vor mai putea? Terapiile intensive nu mai au locuri.

„Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată”, oftează președintele Iohannis, pe care prima dată l-am crezut, votându-l, iar a doua oară l-am creditat cu speranță. Astăzi, îngrijorarea lui tardivă nu mai ajută pe nimeni. Nu-i readuce la viață pe cei mulți răpuși de Covid, nu înlesnește munca epuizantă a personalului medical, și nu înmulțește miraculos paturile din secțiile de Terapie Intensivă.

În locul bocetului său, Klaus Iohannis poate ar trebui să răspundă la întrebarea de ce a lăsat cu bună știință să se ajungă în această situație catastrofală? De fapt știm de ce. Iar el nu e singurul vinovat. Dimpreună cu gașca lui liberală, da, gașcă nu partid, căci partidele au devenit demult, nu de acum, găști, mult mai periculoase decât cele din cartierele rău famate. Găștile acestea fac rău unei nații întregi, unei țări. Găștile acestea, prin incompetență și nepăsare ucid. Și vedem zilnic bilanțul deceselor de Covid, nemailuându-le în calcul pe acelea colaterale. Au murit și mor cu zile oameni care nu-și pot trata diversele suferințe, pentru că spitalele sunt asaltate de noua boală care a luat în stăpânire lumea întreagă.

Au lăsat luni de zile șoșocii să manipuleze, să ridice minciuna la rang de adevăr. Soțul meu e fan Șoșoacă, se plânge o tânără manichiuristă. Crede cu sfințenie ce spune și-i apreciază răbufnirile publice, adaugă ea. Și ca el sunt mulți care aleg să-i creadă pe cei care strigă din toți rărunchii informații false, iar asta se vede în ceea ce trăim azi.

Ați fost anemici și iresponsabili domnilor care luați decizii pentru noi. Vă faceți vinovați pentru situația dramatică în care ne aflăm și, ca de prea multe ori, veniți cu soluții târziu, mult prea târziu, după ce moartea a recoltat copii, tineri și vârstnici deopotrivă.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!