• Home
  • Fapt divers
  • Greșeli de grădinărit care afectează florile. Evită-le!

Greșeli de grădinărit care afectează florile. Evită-le!

flori langa casa

Din neatenție sau din necunoaștere, orice grădinar poate să facă greșeli care să afecteze creșterea și dezvoltarea plantelor. Evită să le faci și bucură-te de o grădină frumoasă și îngrijită!

Udare excesivă
Din prea multă dragoste pentru plantele tale, poți să fii tentat să uzi plantele în exces. Prea multă apă poate cauza probleme, precum putrezirea rădăcinilor. Fiecare floare are nevoi specifice – unele au nevoie constantă de apă, în timp ce altele nu.

Ca să verifici nivelul de umiditate al plantei, apasă solul cu degetul. Dacă se simte umed și rece, atunci înseamnă că există suficientă umiditate, iar planta nu are nevoie de apă, iar dacă este uscat, probabil a sosit momentul să uzi floarea.

Nu folosești apă de ploaie
Dacă ai posibilitatea, udă plantele cu apă naturală de ploaie în locul apei de la robinet! Apa de ploaie este o resursă naturală, fără substanțe chimice, cu un pH bun pentru majoritatea plantelor de grădină, în timp ce apa de la rețea poate să conțină clor și fluorură, substanțe dăunătoare pentru unele flori. Dacă nu ai posibilitatea de a colecta apa de ploaie, atunci pune într-un vas, apă de la robinet și las-o să stea peste noapte, deoarece poate ajuta la disiparea clorului.

Prea multă presiune
Dacă preferi să uzi plantele cu furtunul, udarea trebuie să fie făcută cu o presiune scăzută. În caz contrar, frunzele se pot deteriora din cauza presiunii mari, în special frunzele plantelor tinere sau răsadurilor. Ideal este să folosești o duză reglabilă și să verifici presiunea departe de plante, înainte să începi să le uzi.

Sursa – click.ro

Parteneri