Ai dreptate domnule Ponta! Sunteți SINGURUL partid cu program ferm

Am citit o declarație a domnului Ponta, fost premier, după tărăboiul de la Gorj în care vârfurile comunității rrome au șezut la masă cu șefii PSD pe o chestiune de  aranjament al votului, că țiganii, mulți neșcoliți, nu trebuie lăsați să pună ștampila aiurea, de capul lor. Lucrurile, înțeleg, au fost lămurite, tranșate, bătute în piroane. Domnul Ponta zice că partidul său este SINGURUL care are un program politic.  Așa e. Recunosc prima oară că acest patriot,  uns prea iute, din fragedă pubertate, cu toate alifiile nenorocirii țării, spune adevărul. Da, partidul său are un program ferm. Primul punct e să scoată de la pârnaie toți bandiții care le aparțin, de drept, sau pe cotite. Al doilea ar fi ca nimeni din cei bănuiți de șpăgi, de  distrugerea țării, de furt nemilos din împuținata Romănică să nu mai intre la zdup. Trei ar fi ca justiția să treacă toată la PSD, cu carnet de partid. Cum poate fi bănuit de alte simpatii, un procuror sau un judecător, meserii care oricum joacă – prin destui reprezentanți – în toate curțile politice, să fie dat afară. Ori intră aici, ori se lasă de meserie.

Acest program politic și aproape electoral ( e prezentat nițel mai cotit!)  e sprijinit de partidele politice mici, minuscule, dar active. Ce e interesant și, Dumnezeule, comic și tragic, e că programul PSD, cel de mai sus, încălțat  firește în șoșonii  făcutului de șosele, școli,  autostrăzi, întreit pensii, înfășat bine în scutecul iubirii de popor, pică mănușă și pe o bună parte  a PNL.  E bine aplicat aici un pampers PDL, să nu se vadă detaliul că se pișă pe ei de bucurie. Dușmanul electoral se bucură,  nu pentru arestarea lui Blaga, un fleac, ăsta fiind unul din puținii bandiți pretins liberali propus pentru bulău. Se bucură fiindcă și ei au un program din umbră similar, dictat încă de pe când aripa pedelisto-udristă- robertoanastasistă, pupa izmenele unsului din Deal. Din culoare în culoare, din mizilic în mizilic, iată cum sădește România un partid unic, solid, care va fi votat duminică. De cine? Cum de cine, auzi prostie? De noi. Cei care nu vor fi în PSD, vor intra cu derogare , așa cum a dat-o Ponta pe aia cu primarii din toate partidele, liberi să intre în partidul lui, timp de 45 de zile. Și au intrat toți.

P.S.

Distribuie prietenilor

Ieri am flat cine mi-a tăiat pădurea moștenită de la bunicul meu în anii 1991 – 1995, de n-a mai rămas nimic din ea, iar premierul de atunci, Petre Roman, spunea că proprietarii își taie pădurile, în nesimțirea lor. Știam că bunicul a plantat mereu puieți, nu tăia un copac din averea lui și cumpăra lemne de pe piață, fără a-și ataca pădurea. Am scris atunci un articol care se chema ”Petre Roman, paznicul pădurii mele” și e, cred, în primul volum din seria mea de cărți ”Ciorne”, radiografie a dezastrului național de la Revoluție până azi. Cel care mi-a tăiat atunci pădurea, aflu acum,  e Cioloș. Tot el și, Iohannis, au tăiat 26 de ani pădurile din Moldova, îmbarcate pe corăbii spre țările arabe, de teroristul  ăla sirian, ca bușteni, nu ca mobilă. Criminalii sunt descoperiți într-un târziu. Aflându-i, merg  să-i sugrum cu mâna mea, fiindcă eu n-am apucat, de 26 de ani,  să tai un lemn de la mine și cumpăr mereu, scump, de la samsari, să-mi încălzesc casa.