IATĂ CEA MAI GUSTOASĂ REȚETĂ DE CASTRAVEȚI MARINAȚI! ÎNVAȚĂ TRUCUL PENTRU A-I FACE MAI BUNI

Pentru aceasta reteta de castraveti ai nevoie de doar cateva ingrediente simple.
Ingrediente:
Castraveti – 4 kg.
Patrunjel verde – 1 legatura.
Ulei – 200 gr.
Otet 9% – 1 pahar.
Sare – 80 gr.
Zahar – 1 pahar.
Piper negru macinat – 1 lingura de desert.
Usturoi – 1 capatina.
Mod de pregatire:
Cantariti 4 kg castraveti, tinerei, nu prea mari.
Castraveiii care sunt mai mari ii taiati sferturi, ceilalti, un pic mai mici, ii taiati in jumatate. Aranjati castravetii taiati intr-o cratita.
Taiati marunt o legatura mare de patrunjel si adaugati-o peste castraveti. Adaugati un pahar de ulei, un pahar otet de 9% si 80gr. sare.
In marinata obtinuta puneti un pahar de zahar si o lingura de desert piper negru.
O capatina medie de usturoi o taiati bucati marunte si o puneti tot acolo – in cratita cu castraveti.
Lasati pentru 4 – 6 ore. Intre timp castravetii vor lasa suc – in acest amestec se vor marina.
Puteti scutura cratita de cateva ori, astfel castravetii se vor amesteca.
Intre timp puteti steriliza borcanele (din 4 kg de castraveti ve-ti obtine 9 borcanase).
Umpleti borcanele cu bucati de castraveti. Castravetii se aranjeaza in borcan vertical, daca mai ramane loc, adaugati un strat orizontal.
Umpleti borcanul cu marinata, puneti capacul si sterilizati 20-25 minute.
Borcanele le puneti cu susul in jos, acoperite cu un stergar pana se racesc.
Sursa
Ingrediente:

Castraveti – 4 kg.
Patrunjel verde – 1 legatura.
Ulei – 200 gr.
Otet 9% – 1 pahar.
Sare – 80 gr.
Zahar – 1 pahar.
Piper negru macinat – 1 lingura de desert.
Usturoi – 1 capatina.

Mod de pregatire:

Distribuie prietenilor

Cantariti 4 kg castraveti, tinerei, nu prea mari.

Castraveiii care sunt mai mari ii taiati sferturi, ceilalti, un pic mai mici, ii taiati in jumatate. Aranjati castravetii taiati intr-o cratita.

Taiati marunt o legatura mare de patrunjel si adaugati-o peste castraveti. Adaugati un pahar de ulei, un pahar otet de 9% si 80gr. sare.

In marinata obtinuta puneti un pahar de zahar si o lingura de desert piper negru.

O capatina medie de usturoi o taiati bucati marunte si o puneti tot acolo – in cratita cu castraveti.

Lasati pentru 4 – 6 ore. Intre timp castravetii vor lasa suc – in acest amestec se vor marina.

Puteti scutura cratita de cateva ori, astfel castravetii se vor amesteca.

Intre timp puteti steriliza borcanele (din 4 kg de castraveti ve-ti obtine 9 borcanase).

Umpleti borcanele cu bucati de castraveti. Castravetii se aranjeaza in borcan vertical, daca mai ramane loc, adaugati un strat orizontal.

Umpleti borcanul cu marinata, puneti capacul si sterilizati 20-25 minute.

Borcanele le puneti cu susul in jos, acoperite cu un stergar pana se racesc.

Sursa – aici