Incendii în Prahova. Seceta cumplită și vântul sporesc pericolul extinderilor

Zeci de pompieri acţionează, de sâmbătă seara, pentru stingerea a trei incendii care se propagă pe suprafeţe mari în Jugureni şi Lapoş, localități din Prahova situate în zone cu păduri.

„La incendiul de vegetaţie de la Jugureni sunt 60 de hectare, în două locuri. Un alt incendiu a izbucnit la Lapoş, se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 150 de hectare. La cele trei incendii acţionează 42 de pompieri”, precizează ISU Prahova, conform Agerpres.

„Incendiile se manifestă pe suprafeţe foarte mari. Misiunea este în dinamică, iar incendiul se poate propaga foarte uşor din cauza vântului. Facem apel la populaţie să oprească igienizarea terenurilor prin ardere deoarece consecinţele pot fi foarte grave, iar incendiile se pot propaga cu uşurinţă la locuinţe, anexe şi fond forestier”, susţin reprezentanţii ISU .

Distribuie prietenilor

În zonă, ca în multe alte regiuni din țară nu a plouat mai deloc în ultimele luni, pare a fi cea mai secetoasă iarnă din istorie, iar fântânile abia dacă mai au un strop de apă pe fund, ceea ce se petrecea uneori în luna iulie.

Aurelia Apostol, AMPress