AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Ingredientul secret care face ciorba de perișoare de post mai gustoasă decât cea cu carne.

Ciorba de perișoare, una dintre cele mai populare supe românești, are și o variantă de post în care carnea este înlocuită cu ciuperci. Rezultatul este o ciorbă cu o zeamă bogată și perișoare fragede, potrivită atât pentru perioadele de post, cât și pentru cei care doresc un preparat sățios, dar ușor.

Prepararea începe cu baza ciorbei. O ceapă și un ardei roșu se toacă mărunt și se călesc în 3 linguri de ulei, într-o oală, pentru aproximativ 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă apoi 200 g de varză tocată și alte legume, după preferință. Se toarnă apă pentru a le acoperi, se asezonează cu sare, piper și se pun câteva foi de dafin.

Pentru perișoare, se folosesc 500 g de ciuperci. Acestea se curăță și se fierb în apă cu sare timp de 10 minute pentru a se frăgezi. După ce s-au scurs, ciupercile se transformă într-o pastă cu ajutorul unui blender. În această compoziție se încorporează 7 linguri de făină, busuioc, sare și piper, amestecând bine până se obține o textură omogenă, care poate fi modelată.

Cu palmele unse cu puțin ulei, se formează perișoare de dimensiuni egale din compoziția de ciuperci. Acestea se adaugă pe rând în ciorba care fierbe la foc mic. Se lasă la gătit fără a amesteca, până când se ridică la suprafață, un indiciu că sunt fierte.

Spre finalul preparării, pentru a adăuga o notă acrișoară, se pune în oală o jumătate de cutie de roșii tăiate cuburi. Prospețimea preparatului este completată de pătrunjel și mărar proaspăt tocate, presărate la sfârșit.

Este recomandat ca, înainte de servire, ciorba să fie lăsată să se „odihnească” pentru câteva minute, pentru a permite aromelor să se întrepătrundă.

Disclaimer: Informațiile prezentate în acest articol sunt preluate din surse publice iar la redactarea textului s-a utilizat inteligența artificială. În cazul în care sesizați erori sau neconcordanțe, vă rugăm să ne scrieți la [email protected]

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!