A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Muzeul Pietrei

VIDEO: 10 SFATURI ÎN LUPTA CU PANDEMIA CORONAVIRUS

harta-mareMuzeul Pietrei este, cum însuși o mărturisește poetul Lucian Avramescu, „nebunia și dragostea mea”. Autorul atâtor poezii de dragoste, unele devenite cântece, cum ar fi „Bună seara, iubito”, s-a încăpățânat să demonstreze că românii au nu doar o trecătoare civilizație a lemnului, ci și o durabilă și eternă civilizație a pietrei. A adunat mii de pietre cioplite de țărani, din toată țara, într-o impresionantă colecție. Ea se află la Sângeru, la 108 kilometri de borna zero a Capitalei, la dispoziția oricui dorește s-o viziteze. Gestul poetului pare a fi pe cât de generos, pe atât de singular. Donația sa merită un popas la Sângeru, zonă de altfel sublimă, învelită în toate splendorile de peisaj și îmbogățită de zăcămintele istoriei.
Intrarea este liberă, fotografiatul permis, iar ghid este – atunci când se află la Sângeru – Lucian Avramescu. Cu toate că inaugurarea Muzeului Pietrei, programată pe 14 august 2013 a fost amânată, ea petrecându-se pe 14 august 2014, numeroși vizitatori, mai ales grupuri de elevi, i-au trecut pragul. Muzeul este deschis zilnic, între orele 9 și 20. Detalii la telefoanele 0722650243, 0244441088 sau pe adresa de mail lucian.avramescu@yahoo.com.

 


APRECIAZA ARTICOLUL !

Fotografii de Gabriel Ispas

[fbcommentssync]

loading...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More