AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Îngrijirea caprifoiului, sau Mâna Maicii Domnului: Udare, plantare, înmulțire, tundere

 

Caprifoiul, cunoscut și sub denumirea de Mâna Maicii Domnului sau Lonicera, este o plantă populară în grădinile și spațiile verzi datorită florilor sale frumoase și puternic parfumate. Dacă doriți să vă bucurați de aceste flori timp de mulți ani, este important să acordați atenție îngrijirii caprifoiului. Iată cum să îngrijiți caprifoiul, inclusiv udarea, plantarea, înmulțirea și tunderea.

Plantarea caprifoiului
Plantarea caprifoiului se poate face în orice moment al anului, cu excepția sezonului de ger și a perioadelor cu căldură extremă. Înainte de a planta caprifoiul, asigurați-vă că solul este bine drenat și bogat în nutrienți. În plus, este important să alegeți un loc cu expunere la soare parțial sau plin, în funcție de varietatea de caprifoi.

Când plantați Mâna Maicii Domnului, săpați o gaură mai mare decât rădăcinile plantei și adăugați o cantitate generoasă de compost sau îngrășământ în pământul scos. După ce ați plantat caprifoiul, asigurați-vă că udarea este adecvată și că planta este protejată de vânt.

Udarea caprifoiului
Caprifoiul are nevoie de udare regulată, mai ales în perioadele de secetă.
Este important să mențineți solul umed, dar nu să-l inundați cu apă. În general, o udare la fiecare două sau trei zile este suficientă, dar ar trebui să ajustați cantitatea de apă în funcție de condițiile locale și de varietatea de caprifoi.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!