• Home
  • Fapt divers
  • Îngrijirea lalelelor: Cum să obții flori frumoase an de an

Îngrijirea lalelelor: Cum să obții flori frumoase an de an

lalele

Lalelele sunt flori frumoase și delicate, care aduc un strop de culoare în orice grădină sau pe orice balcon. Cu toate acestea, pentru a le crește și a le îngriji, este nevoie de multă răbdare și pricepere. În acest articol, vom discuta despre cum să îngrijești lalelele pe tot parcursul anului, de la plantare la înflorire.

Cum să obții flori frumoase an de an
Când se plantează lalelele
În general, lalelele se plantează în toamnă, de obicei în octombrie sau noiembrie, astfel încât să aibă timp să se înrădăcineze înainte de venirea iernii.

Dacă însă ați ratat momentul în toamnă, puteți să le plantați și în primăvară, atunci când temperatura solului ajunge la 10-15 grade Celsius, însă este improbabil ca ele să înflorească în aceeași primăvară.

În regiunile mai calde, este mai bine să plantați lalelele în toamnă, în timp ce în regiunile mai reci este mai bine să le plantați în primăvară.

Există o vorbă din bătrâni care este în mod deosebit valabilă pentru zona climatică a României:

„Lalelele se așează când începe școala și se scot din pământ când se termină școala.”
Dacă doriți să plantați lalelele în toamnă, cel mai bine este să o faceți înainte de primul îngheț. În cazul în care doriți să le plantați în primăvară, cel mai bine este să o faceți în luna martie sau aprilie, când solul începe să se încălzească.

Când înfloresc lalelele
Lalelele înfloresc în general în luna aprilie sau mai, în funcție de condițiile meteorologice și de momentul plantării. Dacă le-ați plantat în toamnă, este posibil să înflorească mai devreme decât cele plantate în primăvară.

În plus, este important să udăm lalelele regulat, dar nu prea mult. În general, acestea preferă solul umed, dar nu excesiv de ud.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri