AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Învaţă aceste 3 reguli de exprimare de care depinde bunăstarea ta!

Cum spui – așa trăiești. Psihologia budistă spune că vorbirea reprezintă cea mai mare pierdere de energie. Religia creștină ne învață la rândul său : “Nu contează ce intră în gură, ci ceea ce iese din ea”. Mulți asceți și sfinți îşi găseau intimitatea într-un loc retras, pentru a nu fi atrași în discuții deşarte.
Prima părere despre un om ne-o facem când îl auzim vorbind. Vorbirea definește o persoană.
Există o legătură strânsă între minte și vorbire, minte și corp, minte și suflet. Corpul sănătos, mintea sănătoasă și exprimarea sănătoasă întruchipează adevărata personalitate. Cercetările moderne au arătat că erorile în exprimare nu sunt întâmplătoare. Ele o legătură profundă cu dezvoltarea mentală. Ezitarea în vorbire apare odată cu tulburările emoționale.
De modul de exprimare depinde sănătatea şi bunăstarea ta materială
Acest lucru e valabil și pentru cei care doresc să reușească în afaceri. Abilităţile de exprimare sunt studiate serios în toate instituțiile de afaceri. Un citat al lui Buddha spune că cuvintele pot ucide. Trei minute de furie pot distruge o prietenie de zeci de ani. Cuvintele ne determină viaţa în mare măsură.
Dacă omul e înțelept sau prost – afli după ce deschide gura
Vorbele produc o energie foarte puternică. Experții cu viziuni subtile, spun că oamenii care comunică nepoliticos și jignitor, îşi dezvoltă în organism o anume pată neagră, care într-un an sau doi poate duce la cancer.
Karma și discursul nostru
Este important să ştim că atunci când criticăm pe cineva, atragem asupra noastră karma şi calităţile negative ale acelui om. Şi invers – când îl lăudăm atragem ceea ce are el pozitiv în sine.
Se ştie că omul preia calităţile celor despre care vorbeşte şi gândeşte. Prin urmare, chiar și psihologii recomandă să ne gândim și să vorbim despre oameni de succes.
REGULI DE EXPRIMARE INTELIGENTĂ:
Prima regulă de exprimare inteligentă
Înainte de a spune ceva numără până la 10. Poate părea o prostie. Dar dacă răspunzi după o scurtă pauză, răspunsul tău va fi mult mai rezonabil, pentru că primul lucru care-ţi vine în minte atunci când eşti criticat, e să răspunzi cu aceeaşi monedă. Unele personalităţi notorii au devenit cunoscute pentru felul lor de a nu răspunde fără a reflecta mai mult timp (în funcţie de caz). Mai ales dacă li se aduceau acuzaţii. Ei ştiau bine că pentru un răspuns adecvat, mai întâi trebuie să se calmeze spiritele. Altfel, lucrurile pot lua uneori o întorsătură periculoasă.
A doua regulă de exprimare inteligentă
Nu întrece limitele bunului simţ într-o discuţie. Pe Dumnezeu îl găsim în detalii, iar pe Satana – în extreme. Dacă eşti prea vorbăreţ, exprimă-te astfel, încât să impresionezi plăcut lumea din jur. Fii deschis și prietenos, și trăieşte conştiincios!
A treia regulă de exprimare inteligentă
Nu fii mereu pretenţios. Primul pas spre dragoste este recunoștința. E important să ştim că dacă nu mulţumim, începem să criticăm şi să înaintăm pretenţii fără să ne dăm seama. De cele mai multe ori ne plângem pe soartă, pe cei din jur și pe toată lumea. Se întâmplă şi în gândirea omului, – nu doar în cuvinte. De aceea trebuie să lucrăm asupra propriei noastre fiinţe.
Sursa – eustiu.com

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!