Iohannis: Întâlnirea cu ministrul de Externe are loc marți. Ce spun Dăncilă și Dragnea

Administrația Prezidențială a anunțat că întâlnirea solicitată de preşedintele Klaus Iohannis cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, va avea loc marţi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul României, Viorica Dăncilă, au declarat luni că dacă preşedintele Klaus Iohannis doreşte să aibă o întânire cu ministrul Afacerilor Externe trebuie să discute mai întâi cu prim-ministrul.
„Dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, trebuie să vorbească cu primul ministru, aşa este normal. Dânsul (n.r. – Klaus Iohannis) hotărăşte dacă trebuie să sune sau nu. Într-un guvern, ca să chemi un ministru, trebuie să vorbeşti cu primul ministru, aceasta este regula şi această regulă trebuie respectată de toată lumea, cum şi eu respect toate regulile care ţin de preşedinte. Este opinia dumnealui dacă vrea să meargă ministrul acolo, trebuie să sune. Preşedintele trebuie să sune dacă vrea să meargă un ministru la Cotroceni, suntem totuşi un guvern, există anumite reguli care trebuie respectate de toată lumea”, a declarat Dăncilă la Parlament, unde a participat la şedinţa BPN al PSD, potrivit stiri.tvr.ro
Liviu Dragnea a spus, la rândul său, că în ceea ce privește convocarea la ordin a domnului ministru de Externe, „este o decizie pe care o va lua doamna prim-ministru după o discuție cu ministrul Meleșcanu”.