Iohannis: Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, joi seară, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a afirmat că „niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții”.
„Avem, oare a câta oară, un scandal în spațiul public. Destul de multă lume se așteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze DNA și conducerea acestei direcții. După părerea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare. Opinia mea despre munca DNA o cunoașteți. Îmi face plăcere s-o repet. DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună. Acest atac sau această tentativă de atac este de natură să-mi confirme că DNA-ul face o treabă bună”, a spus Klaus Iohannis.
De asemenea, președintele a precizat că joi după-amiază i-a primit la Cotroceni pe Viorica Dăncilă și pe Liviu Dragnea, cu care a discutat despre colaborarea instituțională dintre el și guvern.
„Am avut în această după-amiază o întâlnire despre care cred că este bine să știți. Am primit pe doamna prim ministru Dăncilă și pe domnul președinte Dragnea aici, la Cotroceni. A fost planificată încă din seara când a avut loc depunerea jurământului din partea noului guvern și rostul acestei întâlniri a fost de a defini cadrul colaborării instituționale între mine și noul guvern. Am discutat în cadrul acestei întâlniri despre nevoia de colaborare în unele proiecte care sunt de importanță națională. Primul și cel mai important, pregătirea pentru președinția Consiliului UE. Al doilea mare program național este, evident, Centenarul – nu este doar al cuiva, este al României și al românilor și cred că este nevoie de o coordonare a acțiunilor. O acțiune punctuală a fost de asemenea discutată – am invitat în această toamnă la un summit mai mulți președinți din regiune – Summitul celor 3 mări – e nevoie de colaborarea bună cu guvernul, Am discutat și despre justiție, și despre ce s-a convenit cu ministrul Justiției. Mi-am exprimat și nemulțumirea că există un noul scandal legat de justiție, respectiv de DNA în spațiul public. Doamna prim ministru mi-a relatat că a avut o discuție cu domnul ministru al Justiției, căruia îi lasă mână liberă în ce privește această chestiune vizavi de DNA”, a declarat Iohannis.

Giorgiana Radu, AMPress