• Home
  • Recomandate
  • Irina Binder, despre unele ţoape, după ce revin din străinătate: Como se dice ești proastă?

Irina Binder, despre unele ţoape, după ce revin din străinătate: Como se dice ești proastă?

irina binder 1

Irina Binder, scriitoare, și-a exprimat acid părerea cu privire la persoanele care vin în țară, în vacanță, și se comportă execrabil cu angajații români. Iată, în rezumat, ce a relatat!
„Sorin are 23 de ani și este ospătar. Colegii îl iubesc pentru că este harnic, săritor și dispus mereu să ajute pe toată lumea.
Ochii lui transmit seninătate și bunătate. Dar nimeni nu știe povestea lui.
SORIN NU ȘI-A DORIT SĂ DEVINĂ OSPĂTAR…
A visat mereu să lucreze în aviație și a învățat cât de mult a putut pentru a-și împlini visul. Doar că… într-o zi a fost nevoit să renunțe la visurile lui. Mama lui, care l-a crescut singură, a paralizat. Și Sorin a rămas cu toate responsabilitățile și grijile. Avea doar 17 ani când s-a angajat ca picolo. Și de atunci a muncit pe rupte. Nu are prieteni, nu are viață socială.
În fiecare zi în care lucrează, Sorin fuge acasă să o întoarcă pe mama lui care este complet invalidă. Și să o hrănească.
Când nu este la muncă, Sorin face curățenie în casă, spală, calcă, face cumpărături. Nu are timp liber pentru el. Nu are nici măcar timp liber pentru a visa. Singura lui relaxare este cititul. Îi citește și mamei lui.

LUMEA VEDE UN BĂIAT TÂNĂR, ÎNALT ȘI SLAB, CU OCHI NEGRI ȘI BLÂNZI ȘI UN ZÂMBET CALD… UN SIMPLU OSPĂTAR.
Și vii tu, o țoapă cu figuri de Italia să-l umilești pe acest băiat. Vii tu, ca multe altele ca tine, venite în concediu în România și faci pe marea deșteaptă și fițoasă și, deși nu ești capabilă nici măcar să comanzi din meniu ceea ce vrei (trebuie să fii tare deșteaptă să îți uiți limba maternă în puținii ani de când lucrezi în Italia) și să ceri “patata” în loc de cartofi, de parcă nu ai auzit, rostit și mâncat cartofi timp de 30 de ani cât ai stat în România…

Și strâmbi din nas la orice fiindcă ție îți pute totul în rahatul ăsta de țară și trebuie să-ți validezi aerele de “contesă”, vorbind de sus și umilindu-i pe cei ca Sorin care, după părerea ta, îți sunt inferiori și trebuie să te slugărească și să-ți suporte apucăturile de țoapă stridentă, vulgară, grețoasă și închipuită, scrie virale.ro

Și eu ce ar trebui să fac? Să asist ca un spectator cum o proastă frustrată insultă și umilește un om care se străduiește să-și facă treaba cât mai bine? Să nu scriu despre țoapele ca tine, cam multe din păcate, la fel de stridente, vulgare, proaste, agresive și dizgrațioase menite parcă să arate cât de urâtă poate fi specia umană, că-mi vor sări la jugulară sensibilii la adevăr, cei care citesc pe sărite și cei care cred că sunt prea negativă?!

Cu cât este un om mai mic, cu cât se simte mai nimeni, cu atât mai mult se străduiește să îi minimalizeze pe alții, să își arate superioritatea, să umilească, să rănească. Come se dice…? Sper că… capisci!

Sursa – All for Romania

Parteneri