Îți usuci părul cu prosopul și folosești o perie deasă? Ți-ar putea afecta fibra capilară!

 

Toata lumea isi doreste un par stralucitor si frumos, si face tot ce ii sta in putinta pentru a se asigura ca podoaba capilara sa fie impecabila. Ti s-a intamplat vreodata sa nu reusesti ca parul tau sa aiba aspectul dorit, din cauza obiceiurilor zilnice?

Iata cateva greseli comune, pe care este indicat sa le eviti:

– utilizarea unui prosop pentru stersul parului ( inlocuirea prosopului cu un tricou vechi din bumbac este mult mai indicata)

– folosirea unei perii dese la piptanat ( inlocuirea periei dese cu un pieptan rar este alegerea corecta)

– folosirea in exces a produselor de ingrijirea a parului

– supunerea parului la temperaturi inalte de fiecare data cand ti-l aranjezi ( Placi de indreptat, perii cu aer cald…s.a.m.d)

– splatul prea des

– folosirea clemelor sau elasticelor care trag si smulg parul

Ciclurile de crestere a parului . Parul are 3 stadii de crestere:

Stadiul Anagen – Cresterea parului este vizibila in acest stadiu. Lungirea parului este atribuita foliculilor care se divid.

Stadiul Catagen – Cresterea parului inceteaza in aceasta faza de tranzitie. Parul este impins catre suprafata, avand in vedere ca foliculii retracteaza.

Stadiul Telogen – Aceasta faza de odihna dureaza 2-4 luni. Odata ce faza trece, parul continua sa creasca.

Aceste cicluri sunt active mai ales la tinerete, insa ele isi incetinesc activitatea in jurul varstei de 30 de ani. Acest lucru se intampla din cauza dezechilibrului hormonal, regimului alimentar nesanatos, precum si din cauza stresului excesiv.

Citește mai mult pe Secretele.com