• Home
  • Prima
  • Joe Biden: Îi cer lui Trump să pună capăt haosului. Democrația noastră este sub un asalt fără precedent

Joe Biden: Îi cer lui Trump să pună capăt haosului. Democrația noastră este sub un asalt fără precedent

Președintele ales al SUA, Joe Biden a susținut un discurs, marți seara, după ce clădirea Capitolului a fost luată sub asalt de susținători ai lui Donald Trump.

„La ora asta democrația noastră este sub un asalt fără precedent. Cum nu a mai fost văzut în timpurile nostre. Un asalt asupra Capitolului, a oamenilor care ne reprezintă, asupra oamenilor din serviciul public, un asalt la statul de drept, la regulile democratice ale Americii. Scenele nu reflectă adevărata Americă, nu ne reprezintă. Este dezordine, e haos și trebuie să se termine, acum!

Cuvintele unui președinte pot inspira, dar și mai rău, pot să instige. Îi cer lui Trump să meargă la televizor, să își respecte jurmântul, și să pună capăt haosului. Acestea nu sunt proteste, este insurecție. Lumea se uită la noi. Trebuie să restaurăm democrația.

Americanii sunt decenți, respectuoși, toleranți. Așa suntem noi. Certificarea rezultatului trebuia să fie o procedură simplă care face parte din democrația americană. Dar vedem astăzi că democrația este fragilă. Gândiți-vă la copiii noștri care se uită la televizor și văd asta. Întreaga lume se uită la noi.

Sunt optimist despre oportunitățile incredibile pe care le avem, atunci când le facem împreună. Trebuie să trecem peste. Acestea sunt Statele Unite ale Americii. Nu a fost niciodată un lucru pe care dacă l-am făcut împreună să nu putem să ducem la bun sfârșit”, a declarat Joe Biden.

AMPress

Parteneri