Liberalii propun ca ziua de 25 noiembrie să fie proclamată Ziua Naţională a Meseriilor

Câţiva deputaţi PNL au iniţiat un proiect legislativ prin care propun ca ziua de 25 noiembrie să fie proclamată Ziua Naţională a Meseriilor.
„Motivele pentru recenta creştere înregistrată de învăţământul profesional sunt foarte clare: creşterea economiei are nevoie de resurse umane bine pregătite în meserii. De asemenea, deschiderea României către piaţa europeană necesită oameni foarte bine pregătiţi din punct de vedere profesional. Facilităţile acordate elevilor (bursă, internat şi decont transport) şi companiilor care investesc în acest tip de educaţie, reprezintă şi ele un imbold”, se arată în expunerea de motive a proiectului, potrivit ziarulprahova.ro
Iniţiatorii precizează că, în prezent, sunt 1.195 de instituţii de învăţământ profesional şi tehnic, dar care sunt răspândite inegal pe teritoriul ţării. „Prin acest proiect de lege dorim să oferim un cadru naţional care să ofere ocazia de a promova învăţământul profesional şi tehnic. Astfel, ziua de 25 noiembrie va fi declarată Ziua Naţională a Meseriilor. Am ales data de 25 noiembrie pentru că în această zi a anului 1864 a fost promulgată de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza <>, care statua pentru prima dată învăţământul profesional”, arată documentul citat.
Proiectul legislativ este susţinut de parlamentari PNL, USR şi PMP şi a fost depus la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.