• Home
  • Prima
  • Lucian Avramescu: Buni zori, donatori! Am învățat, împreună, să ținem drumul cel bun

Lucian Avramescu: Buni zori, donatori! Am învățat, împreună, să ținem drumul cel bun

biserica nou 1

Biserica din Livadă, închinată Maicii Domnului, s-a apropiat, cum privesc spre Piatra Mică, un deal înalt înspre Brașov, la un lat de palmă de cer. Când vom ajunge la turle, fiindcă zidurile de piatră urcă sub intermitența unor ploi cafenii, cu dese întreruperi, dealul se va vedea mai jos.

De când decizia fermă a unei Elene din Mărginimea Sibiului a dezlegat pudorile și sfioșeniile mele, scriind clar – ”Da-ți un leu/ Pentru Biserica Maicii Domnului din Livada din Muzeu!”- săptămânal fac un exercițiu contabil necesar. Un raport de conștiință, sec și metodic. Comunicarea mi-a venit aseară de la BCR Mizil, prin bunăvoința doamnei Sanda. Ca atare, în contul cu pricina, au intrat:

Săptămâna încheiată pe 12 iunie
Calcan Dragoș 150 lei (fiul unor prieteni profesori ploieșteni care au ajutat proiectul meu)

Săptămâna 14 -21 iunie
Paul Palaș 1500 lei
Mihai Elena 500 lei
Roman Mariana 500 (revine după o donație de 100 lei mai veche)
Total – 2650 lei.

Ei se vor vărsa în facturile noi, de achitat. Una de 8 785 lei, la Țarina Felix SRL și alta de circa 4 500 lei de la Agovic Com SRL, ambele furnizoare de materiale de construcție care leagă piatra adusă zilnic de zecile de căruțe care vin încărcate din albia Cricovului.

Mulțumesc cu drag donatorilor care mă ajută să țin drumul drept. Am plecat să fac singur, cum am făcut multe în viață, acest lăcaș, îl pot duce, cu greu, e drept, la bun sfârșit, dar faptul că lângă mine se adună o mică oaste, mă dotează cu optimism, spulberă îndoieli, dă cu sâc scepticilor și oprește hlizeala celor ce cred că, mut fiind, am înnebunit.biserica nou 5
Așez aici și poze făcute ieri de consoarta mea, spre a ilustra ce zidim acum. În perimetrul acesta de ziduri noi locuiesc, nederanjați și doi meri cu fructe care cresc. Ei nu se mai văd acum în poze. Va fi, și în această privință, unica biserică în care naosul ține legătura, prin roade, cu Maica Domnului, de a cărei existență nu m-am îndoit niciodată. Ferestre generoase vor da lumină pomilor, iar pământul e cel în care s-au născut.biserica nou 2
Buni zori!
Sub atâtea ploi, învățați să deosebiți și să alegeți lumina. Fiindcă este!biserica nou 3

Parteneri