Lucian Avramescu: Primele răspunsuri la ”Ajută-mă, draga mea cititoare!”

 

Rugam prietenele mele din lumea pe care o numim virtuală, cu toate că ea-i cât se poate de reală, să-mi sugereze – alegând ceva din poeziile mele – un titlu pentru noua mea carte de poezie.

Textul meu rugăminte era cam așa:

Distribuie prietenilor

Ultima mea carte se cheamă ”Să strigi femeia pe numele ei de vers”. Mă refer la o carte de poezie, fiindcă între timp au mai apărut ”Cartea fără nume”, care începe cu o piesă de teatru, și romanul ”Despre singurătate”.
Titlul este recoltat de o cititoare din Sibiu din una din poeziile mele. De ce nu-i spui cărții astfel? –mi-a scris pe Facebook. E versul tău! Și așa am numit cartea, replică târzie la ”Bună seara, iubito”. I-am spus ”Să strigi femeia pe numele ei de vers”, sugerând bărbaților să caute, dincolo de numele din certificatul de naștere sau din buletin al iubitei, numele ei de poezie, și doar după ce-l află, s-o strige astfel. Fiecare femeie are, înlăuntrul sufletului ei, un nume de vers care se lasă aflat greu, doar prin iubire… Caut un titlu din poeziile publicate pentru un volum ce va fi editat prin februarie, martie. Nu am o idee încă și rog cititoarele, prietene ale versului meu, să-mi sugereze un titlu. Cules din poeziile pe care le-am scris și tipărit. Nu știu numele cititoarei de la Sibiu. I l-aș fi trecut pe pagina de gardă a cărții. O voi face la volumul pe care-l pregătesc acum. Ce ziceți? Vreau un cuvânt de sprijin, un vers de ajutor. Caut, găsesc și mă răzgândesc.

Iată prima mea recoltă de sugestii pentru care mulțumesc cu dragoste celor ce mi-au răspuns. Ne mai gândim, împreună, fiindcă – teoría ”operei deschise” – cititorul este parte a creației, coautor la miracolul de a scrie, fiecare căutând și descoperind înțelesul său.

Emilia Diaconescu:  Poate ,,Tine-mă de mână,prietenă,, ,ce ziceti?Aveti foarte multe prietene si, astfel, le-ati bucura pe toate!

Petrutza Petruta:  Îngere, cu tine vorbesc! … e doar o sugestie. (Petruța Lang)

Petrutza Petruta:  Deoarece văd că nu prea au răspuns cititoarele, vă dau eu și alte sugestii:”Pe care continent te mai găsesc?”,”Iubire fără moarte”,”Lăsați-mă să mor îndrăgostit”, „Sărută-mă îndelung, iubito, să mă afli”,”Sărut mâna, doamna mea oarecare”. Vă doresc sărbători cu bucurie, un an nou mai bun și în primul rând sănătate!

Mariana Popa
Un nume?
„Femeia,eterna enigmă a vietii”….

Angela Silion:  „ȘTIU CA NU DORMI NICI TU”, e versul plin de mister, da o stare de bine și ar sta frumos pe coperta unei cărți. Poeziile de dragoste nu-ți dau voie să dormi nici tie poet , nici mie cititoare.

Corina Tănasie
Felicitari pentru idee! Mă voi gândi!

Mioara Neagu:  E tare greu sa poti alege un titlu din atatea poezii superbe, insirate ca perlele intr-un colier pretios ! Faptul ca apelati la ,,ajutorul,,cititorului este o tehnica formidabila de a gasi calea directa catre sentimentele lui. Nu ma incumet sa dau un nume ,il veti gasi cu siguranta pe cel mai bun,dar voi lasa cateva versuri care mi-au placut cel mai mult…..,,te-am tot iubit, nedefinit aproape
nici nu știam ce am, ce mi se-ntâmplă,
tu, glonțul meu victorios, netras,
care îmi stă mereu lipit de tâmplă,,Lucian Avramescu

Irina Jula „Taina!”

Caramida Georgeta
Frumoasa aceasta comunicare cu cititoarele. Frumoase versuri ati scris, noi toti avem nevoie de poezie.

Irina Florea:  „Femeie, început de univers”. Aștept cu nerăbdare lansarea următorului volum de poezii.
Vă îmbrățișez cu drag!

P.S. Și eu, emoționat, vă îmbrățișez cu drag. Dialogul nostru poate continua până când volumul meu, ”botezat”, va pleca spre tipar.