LUCIAN MÂNDRUȚĂ : Guvernul caută urgent 6 milioane de cerşetori. Vezi dacă te califici!

143141_lucian-mandrutaAvem 6,5 milioane de cerşetori în România? Avem 6 milioane de oameni care aşteaptă cu mâna întinsă, de aici şi până la primul tur al alegerilor, pentru o sacoşă cu 18 kilograme de mâncare?
Ministerul Fondurilor Europene crede că da. Şi tocmai a lansat o licitaţie de 100 de milioane euro, care să asigure câte o sacoşă de 18 kg de alimente pentru 6,5 milioane de persoane. O sacoşă destinată categoriilor defavorizate, care s-ar cifra exact la atât, după un an şi jumătate de încă o guvernare care a promis că rezolvă problema în primele nu-mai-ştiu-câte-zile.

Mă scuzaţi, dar dacă sunt defavorizaţi, de ce nu le creăm locuri de muncă, aşa cum am promis? De ce nu le scădem taxele? De ce nu îi ajutăm să-şi facă un business mai uşor? De ce, de ce le aruncăm cu pomana în faţă, de ce le culcăm la pământ demnitatea cu 18 kile de uitare a făţărniciei celor care ne conduc? De ce?

De fapt, calculul guvernului e simplu. Presupune că avem 6 milioane de iresponsabili a€“ repet, iresponsabili, nu doar săraci! a€“ care ar lua uleiul şi zahărul şi carnea la schimb pentru ceea ce toată lumea ştie că trebuie să dea: votul. Primarii, care vor împarţi pachetele, vor face cu ochiul cu marfa în mână. Şi viaţa va merge mai departe, spre viitorul în care toţi stăm cu mână întinsă, fără să fie nevoie măcar să învăţam să spunem a€œSa€™il vous plait”, ca cerşetorii noştri de la Paris.

Distribuie prietenilor

Asta e părerea clasei politice despre România. Asta crede Guvernul că are dedesubt: 6 milioane de oameni fără conştiinţă, fără onoare, fără vreo minimă capacitate de a observa câteva fapte:

Anul ăsta au fost oameni care au rămas fără case. Alţii care au făcut foamea, pe sub poduri şi parcuri. Alţii care n-avut ce pune pe masa copiiilor. Mulţi. Nu ştiu dacă 6 milioane, dar mulţi. Dar ce să vezi – oamenii ăştia n-au primit ditamai punga cu mâncare a€“ 18 kile! – nici în ianuarie.

Nici în februarie.

Nici în martie.

Nici în aprilie.

Nici în mai.

Nici în iunie.

Nici în iulie.

Nici în august.

Nici în septembrie.

Dar vor primi fix între octombrie şi noiembrie. Să mănânce şi pentru prima parte a anului. Citez din actele licitaţiei anunţată la 20 septembrie:

– 20% din totalul de pachete contractate, în primele 15 zile;a€¨- 40% în urmăƒtoarele 15 zile;- 40% în ultimele 15 zile.”

Dacă e adevărat că e pe Fonduri Europene (că mie tot nu-mi vine să cred), ar fi extrem de trist ca banii unei Europe normale la cap să perpetueze nebunia milei şi miţei electorale. Începută de PSD, Continuată (oho!, cu câtă apetenţă) de PDL. Livrată şi de PNL. Fără nici o diferenţiere, fără nici o deosebire de moralitate. Da, nu-l consider pe Base vreun îngeraş aici. Sau pe Blaga. Sau pe Udrea. Sau pe Crin.

Niciodată n-am văzut o neruşinare mai mare. Nu avem 6 milioane de cerşetori în România! Este o palmă data naţiunii, venită din existenţa îmbelşugată şi lipsită de griji (altele decât DNA-ul) a celor care ne conduc de 25 de ani.

Şi e mai mult decât atât: e o lovitură şi pentru business-ul legitim al altor oameni. Ăia care vor încerca SĂ VÂNDĂ făină şi ulei între octombrie şi decembrie. Şi care se vor trezi că un singur competitor de-al lor a câştigat licitaţia, impune preţul şi livrează către o jumătate de ţară.

Cum se numeşte treaba asta în termeni normali?

Nu, nu ilegalitate. Sunt sigur că oricând se poate explică printr-o coincidenţă distribuirea ajutoarelor în campanie. E deci, mai mult decât atât. Şi mai subtil.

Oamenii ăştia nu iubesc România. Oamenii ăştia nu ne vor nici mai demni, nici mai buni, nici mai bine informaţi şi mai ales nu vor ca noi să ne facem alegerile cu mintea noastră.

Pentru ei, cel mai bine e să alegem cu stomacul şi să gândim cu curul.

Şi să trăim cum o da Dumnezeu din ianuarie. În vreme ce ei ciocnesc la Cotroceni paharele cu şampania victoriei împotriva mândriei de a fi român.

Articol preluat integral de pe Gandul.info