• Home
  • Prima
  • Ludovic Orban, mândru că președintele Iohannis ar putea fi președintele Consiliului European

Ludovic Orban, mândru că președintele Iohannis ar putea fi președintele Consiliului European

orban ludovic 1

Cu toate că liberalii îl susțin pe Klaus Iohannis pntru un nou mandat la președinția României, liderul PNL Ludovic Orban a declarat joi seara, referitor la eventualitatea ca şeful statului să fie ales preşedinte al Consiliului European, că această poziție ar ajuta România și este onorantă pentru țară.

„Faptul că se vorbeşte despre posibilitatea ca preşedintele României, Klaus Iohannis, să poată să ocupe o poziţie atât de importantă cum este preşedinţia Consiliului European arată foarte clar prestigiul de care se bucură, recunoaşterea la nivel european, faptul că există o încredere în capacitatea preşedintelui României de a gira o asemenea funcţie. Sunt convins că preşedintele are maturitatea necesară, are, cum să spun, o capacitate de analiză superioară, astfel încât să ia domnia sa decizia în acest caz. (…) Normal că îmi doresc ca preşedintele Klaus Iohannis să fie candidatul nostru la preşedinţie, dar pentru România prezenţa preşedintelui Iohannis în funcţia de preşedinte al Consiliului European ar oferi foarte multe oportunităţi şi preşedintele României ar avea ocazia de a reprezenta România şi de a ajuta foarte mult România din această poziţie”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea TV.

De mai bine de un an se vorbește de poziționarea în vârf a președintelui României între candidații posibili pentru prelearea funcției de președinte al Consiliului European.

D. Dumitru, AMPress

Parteneri