Luna nebună a acestei nopți. Eu am văzut copilul din burta Super Lunii Sângerii

 

Unicornii devin oamenii care se îndrăgostesc de soarele care nu vine, învins în astă noapte de luna argintie, unică în ultimii o sută sau o mie de ani. E singura noapte în care se suprapun două povești. Luna romantică, trăgând după ea candorile universului și cea astupată de Super Luna Sângerie.

Fiica mea spune că Celestia, aducătoarea de soare, apune în astă noapte. Ea nu a fost închisă pe lună, ci luna era sora ei mai mică, închisă în perimetrul sufletesc deznădăjduit prin eșecul iubirii.
Eu scriu nebun și-mi place luna pe care o văd prin geam, cu un copil în burtă, ecografie în care mâinile fătului nenăscut stau în cruce.
Luna acestei nopți e sângerie. E Noaptea cu Super Luna Sângerie. Privesc pe geam și luna e sus de tot, cum nu s-a suit niciodată în cer, pe scările ei. Da, are în burtă scheletul unui făt nedefinit. Lucește anormal, iar astrologii au dreptare. E o super lună bleu, spune nevastă-mea. E sângerie, spun superstițiile. Eu o văd, ban de aur și tingire de aramă.
Stau în balcon și pozez cu ochii luna care e, zice-se, în astă noaptea, mai altfel și mai ca niciodată, boantă părându-mi-se mie, sângerie în viziunea astrologilor. Cineva îmi spune că e o globulă roșie pe cer și găsesc  îndreptățită asemănarea, cu condiția ca inima, inima care se află  bătândă  acolo, e inima mea.

Distribuie prietenilor

Lucian Avramescu