Luni, echinocțiul de toamnă! Cum ne afectează

În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 10.50. Acesta este momentul când soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, iar ziua va fi aproximativ egală cu noaptea, conform astro-urseanu.ro.

Legat de echinocțiul de toamnă, există o serie de tradiții și obiceiuri pe care mulți români le respectă cu sfințenie, ca să le meargă bine până la finele anului.

• Agricultorii îi arată recunoștință lui Dumnezeu pentru recoltele lor. Țăranii duc la preot, la sfințit, plante, legume sau fructe folosite în scopuri vindecătoare. Plantele capătă puteri de alinare a durerilor sufletești și a bolilor trupești dacă sunt sfințite pe 23 septembrie. Spre exemplu, prunele sfințite vindecă copiii de bolile copilăriei precum rujeola sau varicela.
• Atunci când țăranii văd că păsările încep să zboare în stoluri în țările calde e bine să arunce cu grâu peste gard. Această superstiție spune că înaripatele nu vor pleca flămânde și nu vor distruge recoltele de anul viitor.
• Nu ai voie să strângi merele sau gutuile după această dată! Se spune că dacă strângi fructele după ziua cu echinocțiu nu vei avea spor la muncă tot anul.

Distribuie prietenilor

Sursa – click.ro