INGREDIENTE
- 450 g carne tocată
- 450 g roșii fierte, la conservă
- 450 g apă
- 230 g macaroane
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură ulei
- sare și piper după gust
- parmezan – opțional
PREPARARE
Rețeta e simplă, veche de câteva sute de ani și a fost poreclită așa deoarece nu este prea scumpă, se face din ingrediente de bază și o porție mică reușește să țină de foame pentru o lungă perioadă de timp.
- Sotează ceapa și usturoiul în ulei, până capătă o coloare aurie și translucidă.
- Separat, călește ușor carnea tocată, până devine maronie.
- Adaugă carnea, roșiile, apa, macaroanele nefierte (de care aveți prin cămară), sare și piper peste mixtura de ceapă și usturoi.
- Lasă la făcut timp de 10-15 minute sau până când se fac macaroanele.
Opțional, poți presăra parmezan deasupra.
Sursa- retete.unica.ro