Maria Timuc: ”Iubiri care luminează chipurile îndrăgostiților”

”Experiența umană arată că, într-adevăr, sunt iubiri care luminează chipurile îndrăgostiților și unele care le întunecă. Sunt acte sexuale care energizează ființa și unele care o storc de energie, o obosesc, bărbații și femeile cad după ele într-un somn adânc, de parcă ar fi pierdut energie. De fapt, aș spune că presupusa pierdere de energie este o intrare în propriile programe inconștiente, negative, pe care le-am conceput singuri, în experiențele vieții, în trecut, programe care nu se aflau în lumina conștienței înainte. Iubirea le-ar energiza, le-ar schimba, le-ar transmuta, le-ar vindeca și chiar face aceasta când iubim, căci observăm că iubirea ne schimbă perspectiva asupra vieții, percepțiile, ne ajută să iertăm, să înțelegem, să acceptăm, să ne bucurăm și să transcendem iraționalitatea.
Sexul fără iubire e un fel de eșec al energiei de a ne vindeca, un eșec cauzat de inconștiența noastră cu privire la rolul energiei sexuale, care curge în jos, dar – în lipsa iubirii – nu se poate întoarce în sus, spre cer, spre inimă, spre minte, spre ființa noastră superioară. Din această cauză, „cei ce sunt goi de iubire sunt plini de sex”, cum spunea Osho. Energia sexuală vine din nou și din nou să ne vindece, căci, nerealizându-și misiunea, ea devine mai puternică, mai vijelioasă, mai incontrolabilă până ce înțelegem că prin ea căutăm iubirea. Odată găsită iubirea nu mai avem nevoie să facem sex cu alte și alte persoane: iubirea oprește instinctul sexual la partenerul pe care-l iubim, căci realizăm împreună cu acesta transcendența și vindecarea programelor din trecut, inconștiente până atunci, recontextualizând prin iubire toate percepțiile și folosind puterea iubirii de a ierta, a accepta, a înțelege, a trece peste obstacole și răni, a trece peste traumele din trecut cu iubire.
(Fragment din Capitolul ” Iubiri care luminează chipurile îndrăgostiților”, semnat Maria Timuc în cartea ”APROAPE TOTUL DESPRE IUBIRE ȘI SEX”, autori Ovidiu Bojor și Maria Timuc, Editura Dharana- noiembrie, 2016)
Citiți în continuare articolul pe blogul meu…
http://mariatimuc.blogspot.ro/
NOTĂ
Cartea ”Aproape totul despre iubire și sex”, semnată de Ovidiu Bojor și Maria Timuc (Editura Dharana) va ieși de la tipar la data de 15 noiembrie și va fi lansată curând la București. Vom anunța aici detaliile despre lansare, unde vă așteptăm…curând, scrie autoarea.