Marko Bela: Lăsați-ne să fim la putere! Cu siguranță am face România mai puternică

 

Fotul presedinte al UDMR Marko Bela a declarat la evenimentul de lansare a candidatilor formatiunii la alegerile parlamentare, ca o idee mai „strasnica” decat un guvern tehnocrat ar fi „un guvern suta la suta UDMR”, care „cu siguranta ar face o Romanie mai puternica”.

„Suntem atacati fara niciun fond si suntem acuzati, cei care doresc sa faca o scoala maghiara. Ce bine ar fi daca Bucurestiul chiar s-ar ocupa de noi, daca promisiunile si le-ar respecta si daca am trai intr-o Transilvanie si o Romanie demna de secolul 21. Dati-ne partea noastra de impozit ca sa ne facem treaba si sa construim o tara frumoasa.

Distribuie prietenilor

Dati-ne noua, Transilvaniei, partea noastra din bugetul central pentru a construi un Ardeal in care sa ne simtim acasa. Bucurestiul a construit din 400 de kilometri de autostrada vreo cateva zeci, muncipiile arata la fel de zeci de ani. Lasati-ne sa ne rezolvam noi insine problemele”, a declarat senatorul Marko Bela, la Cluj Napoca, facand referire la controversatele panouri cu „Salvam Clujul de Bucuresti”, indepartate de politie la finalul lunii octombrie, scrie ziare.com

Marko Bela a adaugat ca daca ar fi un guvern 100% UDMR, nimeni nu ar mai avea ce reprosa maghiarilor, deoarece ar face „o Romanie mai puternica”.

„Nu s-a pierdut totul nici la Bucuresti. Avem si un guvern tehnocrat, dar ar trebui o idee mai strasnica: un guvern suta la suta UDMR. Nu ar mai exista suspiciuni, nu ni s-ar mai reprosa ca vrem Ardealul, ca vrem sa luam Tinutul Secuiesc. Lasati-ne sa fim noi la putere pentru ca cu siguranta am face o Romanie mai puternica”.