Meleșcanu, susținut de PSD la șefia Senatului

Parlamentarii s-au întors luni din vacanţă, la o săptămână după ieşirea ALDE de la guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, de săptămâna trecută, demisia de la şefia Senatului.
De asemenea, Tăriceanu a declarat că a discutat cu Teodor Meleșcanu, duminică seara, și nu i-a transmis nimic în legătură cu intenția PSD de a îl propune la șefia Senatului.

„Nu știu, nu mi s-a adus la cunoștință această decizie. Nu vreau să facă foarte multe comentari, dar această chestiune ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, subliniez la modul ipotetic, numai în cadrul unei discuții cu ALDE. Această discuție cu ALDE nu a avut loc. Prin urmare o astfel de propunere nu am ce s-o comentez”, a afirmat Tăriceanu, potrivit stiri.tvr.ro.

Distribuie prietenilor

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a declarat, după ce PSD a decis propunerea sa în fruntea Senatului, că nimeni nu i-a cerut vreodată să plece din ALDE. De asemenea, Meleșcanu a declarat că nu a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre această propunere a PSD.

„Am înțeles că astăzi în acest moment în cadrul grupului senatorial PSD s-a adoptat decizia de a-mi susține candidatura”, a declarat fostul ministru de Externe, luni, la Parlament.

Acesta a spus că se va baza pe voturile celor care cred că la conducerea Senatului este nevoie de „un om cu experiență, echilibrat”, pentru că în această perioadă Parlamentul va avea un rol cheie de jucat în politica românească.

De asemenea, Meleșcanu a negat că i-a fost propusă trecerea în PSD: „Niciodată nu mi-a cerut nimeni să plec de la ALDE”.

Grupul parlamentar al PSD a stabilit să îl susțină pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului a anunțat Viorica Dăncilă, la finalul întrunirii senatorilor social-democrați.