Tăriceanu, despre nominalizarea lui Meleşcanu la șefia Senatului: O încercare disperată a doamnei premier de a ataca ALDE

 

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că nominalizarea lui Teodor Meleşcanu de către social-democraţi pentru funcţia de preşedinte al Senatului a fost o încercare a premierului Viorica Dăncilă de a „rupe” ALDE, de unde ar fi urmat să plece către PSD alţi 15 senatori şi deputaţi.

Acesta a subliniat faptul că prin această nominalizare s-a dorit doar „ruperea” ALDE.

Distribuie prietenilor

„Am asistat în mod evident la o încercare disperată a doamnei premier Dăncilă de a ataca ALDE, de a rupe partidul şi de a veni cu această formulă care ar fi trebuit să însemne un cântec de sirenă şi pentru alţi colegi care, eventual, să îl urmeze pe domnul Meleşcanu. Erau calcule care indicau că domnul Meleşcanu, calcule la PSD, ar fi urmat să fie însoţit de un număr de senatori şi deputaţi, aproximativ 15”, a adăugat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

În opinia sa, Viorica Dăncilă este înconjurată de consilieri care o împing să facă tot felul de greşeli, deşi despărţirea ALDE de PSD a fost una în condiţii civilizate şi de respect.