AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Meniul pe care îl avea Regele Ferdinand, dimineața. Preparatele pe care le consuma fără excepție

Regele Ferdinand și regina Maria au schimbat radical regimul meselor. Totul se întâmpla diferit față de cum decurgeau lucrurile pe vremea lui Carol. Pe timpul regelui Carol, micul dejun era servit la ora 6:00 și mânca de obicei singur. Regele Ferdinand și regina Maria mâncau între 9:00 și 10:00. Regele lua un breakfast exact după modelul britanc cu friptură, ochiuri și cafea. În același timp trebuie spus că regina Maria ținea post negru în fiecare vineri.

Pe vremea Regelui Ferdinand, oamenii erau invitați să meargă la masa de prânz, și nu la cină, așa cum se întâmpla pe timpul lui Carol I, această masă fiind dedicată mai mult familiei. Principala ciudățenie a Regelui Ferdinand era faptul că mânca aproape imediat ce se trezea, iar la micul dejun prefera fripturi, ouă, unt, miere, fructe, ceai, șnițel cu garnitură de cartofi, scrie historia.ro, potrivit click.ro.

Regele Ferdinand considera micul dejun masa principală și mânca, în fiecare dimineață, la ora 9:00. Prânzul era servit mereu la ora 13:30, iar cina la ora 20:00.

Meniurile regale, atât din vremea lui Carol I, cât și în timpul lui Ferdinand, indică faptul că familia regală prefera carnea de vită şi viţel, cotlet, file, ficat, creier, dar și de pește și de curcan. De asemenea, vânatul era şi el la loc de cinste: se pregăteau potârnichi, iepuri, raţe şi gâşte sălbatice, porci mistreţi.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!