Mici trucuri pentru a scăpa de mucegai și igrasie. Nu te grăbi să zugrăvești din nou! Costă!

igrasie Bucătăria și baia îți dau bătaie de cap cu apariția mucegaiului, a igrasiei provocate de umezeală. Firește, primul lucru pe care-l faci e să profiți de zilele cu aer cald şi uscat, ca să ţii ferestrele deschise ore în şir.

Sunt zone cu maximă producţie de umezeală. După fiecare duş şi după fiecare ”sesiune de gătit” (chiar şi dacă ai o hotă performantă) curăţă cu detergenţi speciali, în funcţie de suprafaţa pereţilor (faianţă, vopsea etc.), stropii de săpun, şampon sau grăsime alimentară – dacă rămân pe pereţi, devin “mediul de cultură” ideal pentru sporii de mucegai.

Iată şi un truc: mai lasă lumina aprinsă câteva minute în baie, după ce ai ieşit de la duş – după cum ai învăţat la şcoală, mucegaiul prosperă pe întuneric.

Distribuie prietenilor

Foloseşte un covoraş de baie din plastic, fiindcă apa se scurge imediat de pe el, pe când în covoraşele textile se îmbibă şi se usucă greu.Dacă mucegaiul a început să “înflorească” pe pereţi nu te grăbi să-i ştergi cu laveta uscată fiindcă vei împrăştia sporii în toată casa. Pulverizează, mai întâi, un spray antimucegai pe bază de clor (îl cumperi din magazinele specializate, ţinând cont de suprafaţa pe care o vei trata – humă, vopsea lavabilă, ceramică); lasă- l să acţioneze câteva minute (ai instrucţiuni pe eticheta produsului). La nevoie, poţi înlocui spray-ul cu o soluţie “făcută în casă”: bicarbonat de sodiu (două pliculeţe) dizolvat într-un litru de apă sau oţet şi apă în părţi egale. Nu te grăbi să zugrăvești! Costă. Soluțiile pe care ți le oferim, conform  libertatea.ro pot fi eficiente. Luptă cu ele și vei câștiga. Iar dacă nu vei câștiga integral bătălia, amâni oricum cu câțiva ani pierderea ei.