Miercuri, Valentine’s Day. Iată ce nu bănuiai despre această zi

Cunoscută în toată lumea ca „Valentine’s Day“ şi sărbătorită pe 14 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor înseamnă, la un loc, emoţii, iubire, inimioare de diferite mărimi, trandafiri roşii, dulciuri şi mult comerţ. Iată câteva dintre evenimentele care s-au petrecut de-a lungul timpului în această zi specială.
1. Ştiai că cel mai grandios cadou care s-a dăruit vreodată în numele iubirii este monumentul Taj Mahal, din India? Construcţia impunătoare a fost construită de împăratul Mughal Shahjahan în memoria soţiei sale.
2. În Japonia, femeilor le revine sarcina să ofere mici atenţii şi ciocolate frumos ambalate iubiţilor. Companiile de marketing care au încurajat acest obicei, au găsit şi o modalitate ca reprezentantele sexului frumos să fie răsplătite. Pe 14 martie, bărbaţii le întorc favorurile iubitelor, dar cadourile lor trebuie să fie mai scumpe, de exemplu bijuterii.
3. Prima felicitare de Valentine’s Day a fost trimisă din închisoare. În timp ce era încarcerat la Roma, Sfântul Valentin s-a îndrăgostit de fata gardianului şi i-a trimis acesteia o scrisoare. Semnată „de la Valentin al tău“, scrisoarea de dragoste a dat startul mesajelor de iubire scrise în toată lumea.
4. Ştiai că între penicilină şi Valentine’s Day există o legătură? Pe 14 februarie, în anul 1929, s-a lansat pe piaţă penicilina, leaculpentru bolilevenerice.
5. În timpul Evului Mediu, în Franţa şi în Anglia, oamenii asociau Ziua Îndrăgostiților cu începutul sezonului de împerechere la păsări, de unde s-a venit cu ideea ca Sfântul Valentin poate deveni o zi dedicată dragostei.
6. Când primeşti un trandafir de Ziua Îndrăgostiţilor, culoarea florii poate fi conţină un mesaj. Spre exemplu, un trandafir roşu înseamnă dragoste și respect, unul roz transmite gândurile „dulci“ ale celui care dăruieşte. Când alege să-ţi ofere un trandafir alb, simbolul purităţii, bărbatul îţi spune: „Eu sunt demn de tine“. Nu numai culoarea, ci şi numărul trandafirilor contează, când sunt oferiţi unei femei. Spre exemplu, o floare înseamnă dragoste la prima vedere.
7. În trecut, această zi era dedicată persoanelor singure. Legenda spune că în ziua de 14 februarie, fetele tinere și singure se ascundeau pe aleile întunecate din sat și așteptau să fie descoperite de bărbații cu același statut, care porneau în căutarea sufletului-pereche. Aceia care se găseau urmau să se căsătorească.
Sursa – clickpentrufemei.ro