Mii de oameni din Delta Dunării nu au energie electrică, căldură şi apă potabilă de trei zile

Mai multe comunităţi din Delta Dunării în care trăiesc peste 10.000 de oameni nu au energie electrică, căldură şi apă potabilă de 3 zile. Din cauza viscolului, sute de stâlpi şi cabluri din reţeaua electrică s-au rupt, lăsând în beznă oraşul Sulina şi cel puţin 7 comune.
Oraşul Sulina nu este alimentat cu energie electrică şi căldură începând de joi. Sâmbătă seara, echipele de intervenţie ale societăţii furnizoare de energie electrică au reuşit să rezolve parţial problema şi să repare reţeaua care alimentează aproximativ jumătate din oraş. Cealaltă jumătate a oraşului Sulina va petrece şi noaptea de sâmbătă spre duminică în beznă şi frig.
Primarul oraşului Sulina, Nicolae Răduş, a declarat, pentru Mediafax, că a solicitat ajutorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos.
”Sunt probleme în continuare. Cei de la AFDJ au refuzat să ne ajute, este ruşinos. Am cerut un remorcher cu care am fi putut da drumul la apă şi căldură pentru populaţie. Directorul AFDJ dorea să ne închirieze nava, dar ne cerea o căruţă de bani, asta deşi este o situaţie de urgenţă. Ruşinos. Acum (n.r. sâmbătă seara) jumătate de oraş are energie electrică şi căldură, jumătate nu are. Cu apa am rezolvat-o, este apă potabilă în tot oraşul. Până mâine sper să o rezolvăm, aşa mi s-a promis, să revenim la normal, să fie curent electric în tot oraşul. Cei de la societatea de electricitate mi-au spus că au 57 de stâlpi căzuţi. Este greu”, a spus Nicolae Răduş.
Probleme sunt şi în comunităţie rurale din Delta Dunării unde, de trei zile, mii de tulceni nu au energie electrică.