Miniștrii Sănătății și Educației au prezentat noile reguli pentru deschiderea școlilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri că ordinul privind regulile în școli a fost finalizat, urmând să fie semnat după ce va fi aprobat de CNSU.

„Ordinul este în forma finală, dar el va fi semnat după ce vom fi abilitați de CNSU. Sunt precizate toate situațiile în care apare un caz de infectare, ce se întâmplă. Credem că am acoperit toate situațiile posibile”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
„Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică. După depăşirea ratei de 6 la mie rămân deschise creşele şi grădiniţele. Toţi elevii intră în online cu o singură excepţie: învăţământul special. Pentru învăţământul special activităţile de terapie, activităţi prin care elevii cu cerinţe educaţionale speciale învaţă practic să supravieţuiască, vor fi permise şi după depăşirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepţie. După depăşirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activităţile remediale”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă, potrivit stiri.tvr.ro.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a subliniat că se menține obligativitatea purtării măștii în interior. Recomandarea este pentru purtarea măștii de tip medical dar sunt acceptate și măștile textile cu condiția să acopere gura și nasul.
Rata de infectare afișată de DSP în ziua de vineri este referința după care se vor aplica regulile în școli, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Distribuie prietenilor

„Rata de infectare luată în calcul pentru modul de funcţionare va fi rata de infectare de la finalul fiecărei săptămâni, ziua de vineri. În ziua de vineri fiecare şcoală va şti cum funcţionează întreaga săptămână. Doar ziua de vineri. A doua condiţie este că rata de infectare va fi cea disponibilă pe site-ul DSP. Aceea este cea oficială. Chiar dacă vor fi şi alte entităţi, printre care şi Ministerul Educaţiei, care pentru o corectă şi o completă informare vor afişa pe site, referinţa este rata de infectare afişată de DSP pentru localitatea respectivă în ziua de vineri”, a spus ministrul.

El a afirmat că ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii este în forma finală, însă va fi semnat „după abilitare” de către CNSU.