Ministrul Apărării, vizită oficială în Republica Moldova

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, efectuează luni, o vizită oficială la Chișinău, la invitația ministrului Apărării din Republica Moldova, Eugen Sturza. Pe parcursul acestei vizite, este însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.
În cadrul discuțiilor oficiale, cei doi oficiali au abordat, în principal, teme referitoare la situaţia de securitate din regiune, precum şi la cooperarea bilaterală în domeniul Apărării, cu accent pe proiectele dezvoltate în comun pentru continuarea parcursului european şi euro-atlantic al Republicii Moldova, potrivit unui comunicat de presă.
„Am reiterat că România este și va continua să rămână un susținător fervent al Republicii Moldova în special pentru atingerea unuia dintre cele mai importante obiective ale sale – integrarea europeană. Aprecierea noastră este că parcursul european al Republicii Moldova trebuie să fie unul ireversibil și vă asigur că tratăm cu toată atenția acest obiectiv strategic iar relația bilaterală cu Republica Moldova rămâne în atenția întregii clase politice din România. Republica Moldova rămâne un partener strategic, nu doar un stat vecin pentru noi. Împărtășim aceeași limbă, aceleași tradiții și valori și doresc să vă asigur de întreaga noastră susținere pentru respectarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova, a spus Mihai Fifor în conferința de presă, susținută după întrevederea cu omologul moldovean.

Aurelia Apostol, AMPress