• Home
  • Știri
  • Ministrul de Externe: Contăm pe sprijinul Suediei pentru Schengen. Nu trebuie să creăm aşteptări grăbite

Ministrul de Externe: Contăm pe sprijinul Suediei pentru Schengen. Nu trebuie să creăm aşteptări grăbite

aurescu 2

Ministrul de Externe, Bogdabn Aurescu, a participat joi la conferinţa de presă organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti cu prilejul preluării Preşedinţiei Consiliului UE. Oficialul român a declarat că aderarea la spațiul Schengen este o prioritate majoră pentru România și că în acest demers „contează pe susţinerea Preşedinţiei suedeze”, informează Agerpres, citată de digi24.ro.

Aderarea la Schengen este o prioritate majoră pentru România, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, menţionând că ţara noastră contează pe sprijinul în acest dosar, în calitate de mediator, al Suediei care a preluat la 1 ianuarie Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

Şeful diplomaţiei române a amintit, în conferinţa de presă organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti cu prilejul preluării Preşedinţiei Consiliului UE, maniera în care ţara noastră a gestionat situaţia creată de războiul din Ucraina, arătând că România a fost un „gardian de facto al securităţii UE”.

Referitor la votul împotriva aderării la spaţiul Schengen, de la Consiliul JAI din 8 decembrie, Aurescu a afirmat „României i-au fost nedrept negate aşteptările sale legitime”.

„Contăm pe susţinerea Preşedinţiei suedeze”, a spus el, arătând că ţara noastră se află în „cea mai favorabilă poziţie de până acum”. „Nu o luăm de la zero, ci construim pe tot ce am obţinut până acum”, a completat Bogdan Aurescu.

Parteneri