Ministrul de Interne: Nu a existat vreo ameninţare „rezonabilă, cât de mică” la adresa instituţiilor statului, la protestele din 10 august 2018

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, joi, la B1 TV, că nu a existat vreo ameninţare la adresa instituţiilor statului la protestele din 10 august 2018.

„Nu”, a fost răspunsul ministrului Vela, când a fost întrebat de jurnalişti dacă a existat vreo ameninţare „rezonabilă, cât de mică” la adresa instituţiilor statului din partea demonstranţilor.

Ministrul a spus că desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 august facilitează ancheta penală şi facilitează accesul publicului la datele din raport.

Distribuie prietenilor

De asemenea, el subliniază că a făcut ceea ce trebuiau să facă şi Carmen Dan şi Mihai Fifor.

„Eu am promis că voi desecretiza acest raport. În programul de guvernare există ca măsură desecretizarea, domnul premier Ludovic Orban a promis desecretizarea şi eu nu am făcut nimic special, doar am depus toate eforturile ca să primesc aceste avize (…). Am dat un ordin, am făcut o comisie, comisia a analizat, am solicitat instituţiilor în cauză avizul pentru desecretizare, ultimul aviz l-am primit în această dimineaţă, la ora 8,30. După ora 9,00 a fost desecretizat, l-am trimis la DIICOT, la ora 11,00 am anunţat românii că raportul este desecretizat. Am făcut ceea ce trebuia să facă şi domnul Fifor, şi doamna Carmen Dan. Deci, eu am reuşit şi dânşii nu, dintr-un motiv foarte simplu, cred. Dânşii sunt acum în Opoziţie şi Parlamentul României a învestit un nou guvern, cu miniştri capabili, cu un premier care se ţine de cuvânt”, a afirmat ministrul Marcel Vela, potrivit Agerpres.

Acesta a explicat că nu poate da detalii din raport, dar că vor fi multe surprize.