• Home
  • Știri
  • Ministrul Muncii, despre azile: Am tăiat în carne vie şi vom continua unde găsim nereguli

Ministrul Muncii, despre azile: Am tăiat în carne vie şi vom continua unde găsim nereguli

ministrul bucura

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu a precizat, luni la Digi24, că Guvernul „a tăiat în carne vie” în ceea ce privește neregulile găsite în cazul „azilelor groazei” și că „vom continua să facem lucrul acesta”.

Ea spune că reforma din sectorul asistenței sociale vine de la faptul că până la 31 august „vom veni cu o nouă lege a asistenței sociale”.

„Am tăiat în carne vie şi, acolo unde vom găsi nereguli, vom continua să facem lucrul acesta, dar având foarte mare grijă. Unu – ca de fiecare dată să punem interesul persoanei şi mă refer la beneficiar, la vârstnici înainte. Doi – în toată această nebunie, să nu pierdem din vedere că sunt şi locuri în care astăzi îmi spuneau cei de la ANPIS, au fost aici, la un cămin, în Bucureşti, de bune practici, dar reforma reală vine din altă parte. Vine de la faptul că, la solicitarea premierului Ciolacu, până la 31 august vom veni cu o nouă lege a asistenţei sociale care îşi propune să vină cu noi standarde, care îşi propune ca atât acreditarea, cât şi licenţierea să nu poată fi făcută decât cu vizite în teren, cu vizită la faţa locului şi să nu mai avem licenţieri provizorii”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, potrivit digi24.ro.

Parteneri