„Mulțumirile” unei mame pentru ministrul Educației : „Multumesc pentru scaunele de banca din care ies cuie, în acest fel se învață copilul cu greutățile vieții”

Va multumesc pentru ca inainte de inceperea anului scolar trebuie sa spal pe jos, sa sterg praful, sa spal geamurile clasei unde va invata copilul. Pentru diversitatea perspectivei de la fereastra, aceasta clasa se schimba in fiecare an.
Va multumesc pentru conditiile deosebite oferite impreuna cu primariile, de trebuie sa platesc aproape orice din clasa.
Multumesc pentru scaunele de banca din care ies cuie, in acest fel se invata copilul cu greutatile vietii. Dupa cum observati, poti gasi un scop educativ in tot ce nu functioneaza. Numai persoanele rau intentionate ar putea crede ca legea sau siguranta copiilor conteaza.
Va multumesc pentru cadre didactie deosebite. Unul ales pe spranceana alaturi de o figura luminata si inalt prea sfintita. Este cel care le-a povestit din prima ora cum e cu iadul si raul care se vor abate asupra celor rai, adica asupra copiilor care nu invata o rugaciune. Clar, cu o rugaciune invatata ajungi direct in rai, unde mai pui ca esti considerat si un copil bun.
O profesoara de engleza aflata permanent in ”pragul unei crize de nervi”, ca altfel nu stiu cum sa numesc o femeie care tipa la toti copiii, fara exceptie. Daca nu ar urla, chiar nu s-ar face inteleasa de copii, iar pedeapsa aplicata la comun este revolutionara. ”Toti pentru unul si unul pentru toti”. Sa sufere obraznicii in tacere, poate asa s-or invata toti minte sa nu mai deschida gura in veci. Lista poate continua cu cadre didactice care nu vorbesc corect gramatical, care folosesc ‘care’ in loc de ‘pe care’, dar acest lucru e un moft, stiu prea bine. Asa ca propun sa trecem la o chestiune arzatoare: banii.
Va multumesc ca in fiecare an in septembrie nu mai am problema banilor. Dispar fara sa-mi dau seama. Anul trecut, de exemplu, s-a ajuns, cu toate fondurile si manualele, la aproximativ 500 lei. Bani pentru manuale? Da, ati auzit bine. Am intrebat la seviciu si un singur coleg nu a platit pentru ele anul trecut. As vrea sa faceti ceva in privinta aceasta. Ma simt discriminata, ce scoala e aia care nu cere bani pentru manuale?
Va multumesc pentru toate lucrurile utile pe care le platesc la fiecare inceput de an. Camasile albe sunt in top, acelea care nu se calca sau cele care costa peste 50 de lei bucata sunt cele mai bune.
Urmeaza videoproiectoarele, laptopurile, calculatoarele, imprimantele si multa, multa hartie de toate felurile si in toate formele. Stiu, nu sunt necesare, dar trebuie sa le oferim copiilor cele mai bune conditii de studiu, nu?
Anul acesta va multumesc in special pentru manuale, mai precis pentru lipsa lor. Nici nu va imaginati cata bucurie pe invatatoare si invatatori. Este printre putinele momente in care pot spune cu mana pe inima ca nu e vina lor si ca nu pot face nimic sa rezolve problema. Va multumesc ca m-ati scapat de o grija in plus si de niste bani dati de pomana. Va multumesc pentru ca ati facut din scoala un loc mai bun. Acum nu mai exista batai sau facut de ras in fata scolii la careu. Sistemul s-a perfectionat, bineinteles cu ajutorul parintilor binevoitori. ”Dai bani pentru binele copiilor, ca altfel… taci din gura si nu te revolti pentru binele copilului, ca altfel…” Nici macar la santaj nu se poate incadra.
V-am scris ca sa nu mai plecati urechea la zvonurile care circula cum ca sistemul e defect. Eu zic ca mai are mult pana sa ajunga la nivelul maxim de stricaciune.
scoaa
Cam aceasta e realitatea pe teren. Nu pentru toate descrise mai sus sunteti responsabil in mod direct, dar aceasta e atmosfera. Nu e nici un haos pentru ca nu exista manuale. Stati fara grija! Sistemul s-a repliat, se cer bani pentru diverse caiete pe care sa se lucreze, bineinteles conform programei. Eu zic sa mai amanati treaba cu manualele, pentru ca, sincer, am ramas fara bani.
Va multumesc si va urez succes in noul an scolar!
Sursa : smartwoman.hotnews.ro