AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Noile măsuri fiscale, în primă lectură în ședința Guvernului. Ciolacu: Ele reașază sistemul fiscal pe baze echitabile. Vrem să stimulăm munca cinstită

Proiectul de lege cu noile măsuri fiscale intră în primă lectură în ședința de guvern de miercuri. Pentru aceste măsuri, Executivul PSD – PNL urmează să-și asume răspunderea în Parlament. Premierul Marcel Ciolacu susține că aceste decizii reașază sistemul fiscal pe baze echitabile.

„Acum putem să discutăm în primă lectură acest proiect care propune reașezarea sistemului fiscal pe baze echitabile. Vrem să stimulăm munca cinstită și să descurajăm portițele de optimizare fiscală și evaziune.

Propunem o abordare echilibrată cu patru componente: reducerea cheltuielilor statului e prima, creșterea colectării și reducerea evaziunii fiscale, iar elementele-cheie sunt legate de supraimpozitarea luxului, viciului și profitului excesiv și, extrem de important, de asigurarea echității fiscale între contribuabili”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern, potrivit b1tv.ro.

„Reducerea cheltuielilor statului e principiul de bază. Nu poți cere doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie și statul să dea un exemplu. Astfel, reducem masiv funcțiile din aparatul bugetar, tăiem posturi vacante, comasăm și descentraizm instituții, ca să reducem birocrația, și imităm cheltuielile statului inclusiv prin plafonarea sporurilor.

Cu salariu la stat de 8.000 de lei nu poți cere vouchere de vacanță și indemnizație de hrană. Cei cu salarii mici vor privi vouchere cu o valoare chiar mai mare.

În plus, nu poți să mai fii șef la o comapnie de stat cu zeci de consilieri, secretare și bonusuri uriașe și tu să fii pe pierdere”, a continuat premierul.

De asemenea, Ciolacu a anunțat măsurile care aduc „echitatea”.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!