AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Noul număr al revistei Banchetul, o evanghelie literară și culturală

 

Revista Banchetul, bijuterie culturală rară, publicație apărută sub egida Uniunii Scriitorilor din România, prin truda scriitorului Dumitru Velea, a ajuns la cititorii săi, prin triplul număr 67-68-69, cuprinzând lunile iulie, august și septembrie 2021.

Această nouă apariție pornește de la început cu pagini ample, semnate de Adrian Gh. Iscru, dedicate Anului Tudor Vladimirescu, la rubrica „Conștiința noastră mai bună”, apoi delectează cititorul, trecându-l prin universul filosofiei, eseurilor de mare rafinament intelectual, nelipsindu-l de comentarii istorice și literare ale unor talentate penițe.

În acest număr, Revista Banchetul omagiază două personalități ale României, plecate din această lume în aceeași zi, la câteva ore distanță: actorul Ion Caramitru și marele sportiv Ivan Patzaichin.

Nici de această dată nu lipsesc traducerile. Poezii ale poetului Lucian Avramescu capătă sonorități francofone. Prin Denisa Crăciun, versurile scriitorului pot fi citite și în limba franceză. Nu absentează nici critica literară, proza, memoriile, ori artele spectacolului.

Ca în toate aparițiile revistei, scriitorul Dumitru Velea adună tot ce-i mai frumos, mai de neuitat, mai de ținut minte de cititori. Banchetul nu e doar o revistă, e mai mult de atât. E o carte-document, o evanghelie literară și culturală.banchetul

Giorgiana Radu-Avramescu, AMPress

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!