AM Press Logo
Muzeul Pietrei

A apărut noul număr din „Banchetul”, revistă de cultură și rostire românească a Fundației Culturale „Ion D. Sârbu” Petroșani

Numărul triplu 76-77-78 (aprilie-mai-iunie) al revistei „Banchetul”, a pornit de curând, prin grija redactorului șef, scriitorul Dumitru Velea, spre cititorii săi. Revista, care cuprinde nu mai puțin de 300 de pagini, apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

„Banchetul” găzduiește tot ceea ce înseamnă cultură, de la valorile materiale la cele spirituale, de la valorile-mijloc la valorile-scop (îndeosebi). În sumarul revistei, cititorul găsește „conștiința noastră mai bună”, „piatra din unghi a culturii române”, „filosofie”, „istorie”, „proză”, „translațiuni”, „critică”. Din paginile revistei nu lipsește nici „Brâncuși – pontiful artei moderne”, așa cum nu absentează „frații noștri de peste Prut”, ori rubrica „nihil sine deo”, sau cea dedicată poetului Lucian Avramescu – „din cele scrise și nezise”.

Numărul ultim al revistei „Banchetul” este ilustrat cu lucrări ale artistului plastic Petru-Ilie Birău, căruia i se aduce și un omagiu, el stingându-se din viață la 4 noiembrie 2021.

Reamintim celor care vor să se aboneze la această bijuterie culturală, numerele de telefon – 0254 541 137 și 0722 722 563, sau mailul [email protected]

AMPress

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!