• Home
  • Știri
  • Noul premier britanic l-a asigurat pe Zelenski că Ucraina va primi „sprijin total”

Noul premier britanic l-a asigurat pe Zelenski că Ucraina va primi „sprijin total”

Liz Truss

Noul prim-ministru britanic, Liz Truss, a dat asigurări marţi că Londra va „sprijini total” Ucraina în continuare. Ea a făcut această precizare în timpul unei convorbiri cu preşedintele Volodimir Zelenski.

„În prima ei convorbire cu un omolog de când a devenit prim-ministru, ea l-a asigurat pe liderul ucrainean că are sprijinul său deplin şi că Ucraina poate conta pe sprijinul Marii Britanii pe termen lung”, a declarat o purtătoare de cuvânt, potrivit express.co.uk, citat de b1tv.ro.

La rândul său liderul ucrainean a spus că mulţumeşte poporului britanic pentru ajutorul semnificativ acordat Ucrainei în apărare şi economie.

La începutul crizei politice din Marea Britanie, președintele Zelenski și-a recunoscut îngrijorarea cu privire la terminarea mandatului lui Boris Johnson și cu privire la o renunțare a sprijinului din partea Regatului Unit.

El a spus că „își face foarte multe griji” pentru demisia lui Boris Johnson, descriindu-l drept „prieten adevărat” și „erou”.
În vârstă de 47 ani, Liz Truss este cel de-al 56-lea prim-ministru al Marii Britanii și totodată a treia femeie care deține această funcție.

Parteneri