AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Nu pâinea cu maia este cea mai sănătoasă. Aceasta este pâinea pe care trebuie să o mănânci în fiecare zi.

Deși pâinea cu maia este frecvent percepută ca fiind cea mai sănătoasă variantă, o recomandare a Fundației Britanice a Inimii (BHF) sugerează că un alt tip de pâine este mai potrivit pentru consumul zilnic, datorită aportului superior de fibre.

Popularitatea pâinii cu maia se datorează procesului lent de fermentare, care utilizează un aluat specific în locul drojdiei, și gustului său distinct, alături de o textură crocantă, apreciată în special când este prăjită. Cu toate acestea, BHF a analizat comparativ beneficiile acesteia față de pâinea integrală.

Victoria Taylor, nutriționist consultant în cadrul Fundației Britanice a Inimii, a clarificat că, deși pâinea cu maia poate fi o opțiune bună în anumite situații, pâinea integrală ar trebui să fie alegerea principală pentru consumul regulat.

Specialista a explicat avantajul pâinii cu maia pentru anumite categorii de persoane:

„Procesul de fermentare al pâinii cu maia înseamnă că aceasta poate avea un indice glicemic mai scăzut decât pâinea obișnuită. Asta înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește mai lent și, prin urmare, ar putea fi o opțiune mai bună pentru persoanele cu diabet.”

Cu toate acestea, principalul argument al BHF în favoarea pâinii integrale este conținutul superior de fibre, în condițiile în care pâinea cu maia este preparată, de regulă, din făină albă. Victoria Taylor a subliniat: „Pâinea integrală are un conținut mai ridicat de fibre, un element esențial al unei diete sănătoase. Deși este în regulă să consumi pâine albă ocazional, pentru consum zilnic, opțiunea mai bună este pâinea integrală.”

Un alt aspect important semnalat de nutriționist este conținutul de sare.

„Aceasta este una dintre principalele surse de sare din dietele noastre, iar pâinea preparată în brutării are adesea un conținut mai mare de sare decât cea cumpărată din supermarket. Astfel, deși poate părea mai sănătoasă, pâinea cu maia de la brutărie poate fi mai sărată decât pâinea obișnuită”

, a adăugat Taylor.

Sursa:

Disclaimer: Informațiile prezentate în acest articol sunt preluate din surse publice iar la redactarea textului s-a utilizat inteligența artificială. În cazul în care sesizați erori sau neconcordanțe, vă rugăm să ne scrieți la [email protected]

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!