• Home
  • Uncategorized
  • Oamenii de ştiinţă : Să fii uituc este semnul unei inteligenţe aparte

Oamenii de ştiinţă : Să fii uituc este semnul unei inteligenţe aparte

Toată lumea uită câte ceva din când în când. De la a lăsa o umbrelă la un restaurant, până la o adresă sau un număr de telefon care efectiv dispar din creier – fiecare a trecut la un moment dat prin aşa ceva. Multe persoane au dificultăţi în a-şi ţine minte toate parolele pe care trebuie să le folosească în zilele noastre în mediul online.

De-a lungul anilor, cu siguranţă fiecare a încercat diferite exerciţii şi trucuri pentru a-şi îmbunătăţi memoria, dar rareori a funcţionat. Poate că este corect să accepţi că eşti puţin uituc şi probabil eşti bun la altceva.

Cu toate acestea, de curând am descoperit o cercetare fantastică, care arată că uitucii ar putea fi oameni mai deştepţi!

Este vorba despre un studiu recent realizat de o echipă formată din cercetători de la Universitatea din Toronto și Spitalul SickKidscare care a ajuns la o concluzie destul de neaşteptată. Se pare că a fi uituci, neatenţi şi uşor distraşi nu trebuie să fie o latură negativă. Desigur, este dificil pentru o persoană să-şi uite lucrurile din când în când, dar acest aspect ar putea fi un semn care te poate face să fii mândru.

Pe viitor ar trebui să fim mai îngăduitori cu noi înşine şi să nu ne mai enervăm când uităm câte ceva. Acest studiu arată că uitarea poate fi un semn de inteligenţă ridicată. Chiar dacă aţi fi crezut că este invers, lucrurile nu stau deloc aşa.

Oamenii cu memorie bună tind să nu uite detalii relativ inutile. Deci, dacă aţi uitat adresa noului restaurant, probabil că aveţi lucruri mult mai importante în minte.

În schimb, dacă vă amintiţi totul, ar putea însemna că aveţi dificultăţi în luarea deciziilor deoarece aveţi atât de multe date concurente care fac parte din procesul dumneavoastră de gândire.

Puteţi înceta să vă mai faceţi griji. Creierul unei persoane inteligente dă la o parte lucrurile de care nu mai are nevoie, fapt ce uşurează gândirea şi luarea deciziilor.

Chiar are sens atunci când te gândești din acest punct de vedere!

Deci, de acum încolo, veţi putea trece peste toate lucrurile mărunte care vi se şterg pur şi simplu din memorie. În schimb, vă puteţi considera persoane superinteligente, care au lucruri mult mai importante la care să se gândească.

Parteneri