Gheorghe Lăpădat, noul director general al FNGCIMM

lapadat 1

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii are un nou Director General în persoana doctorului în economie Gheorghe Lăpădat. Gheorghe Lăpădat, conform comunicatului de presă al instituţiei, are o experiență de peste 30 ani în sistemul financiar – bancar românesc, ocupând de-a lungul timpului diferite poziții cheie de coordonare și conducere ; domeniile sale de expertiză sunt legate de activitățile de creditare, garantare, consultanță, contabilitate și audit financiar.

Absolvent al Facultății de Știinte Economice din cadrul Universității din Craiova,  Lăpădat a obținut în anul 2007 titlul științific de Doctor în Economie, titlu acordat de Universitatea din Craiova. A publicat, în calitate de autor, colaborator și coautor o serie de articole științifice pe teme economice, precum și un Manual universitar de Microeconomie.

In ultimii 14 ani, Gheorghe Lăpădat a ocupat funcția de Director General al Fondului Local de Garantare Craiova – Filiala FNGCIMM IFN SA, reușind să obțină rezultate cu deosebit impact pozitiv pentru dezvoltarea de ansamblu a activității de garantare și de extindere a portofoliului de beneficiari.

Din martie 2018  a ocupat funcția de Director General Adjunct al FNGCIMM București. Orientarea către rezultate și permanenta precupare pentru creșterea eficienței, viziunea strategică și de management au fost confirmate de indicatorii economici înregistrați pe parcursul ultimului an.

«Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii împlineste anul acesta 18 ani, vârsta dinamismului, a entuziasmului în atingerea obiectivelor strategice. Am încredere în întreaga echipă de profesioniști de la FNGCIMM, și am convingerea că va contribui activ la consolidarea poziției instituției pe piața financiar-bancară, ca partener pe termen lung al finanțatorilor, ca sprijin al mediului antreprenorial, al autorităților publice locale și al fermierilor din intreaga țară.

Vom continua extinderea și modernizarea activității, acordând o atenție deosebită dialogului direct cu potențialii beneficiari din întreaga țară; vom continua implementarea proiectelor de digitalizare în cadrul instituției, urmând astfel tendințele actuale la nivel național și internațional. Avem un mesaj de încurajare pentru tinerii noștri beneficiari, pentru a investi în propria dezvoltare sau pentru a-și antrena și materializa abilitățile antreprenoriale, iar pentru beneficiarii ajunși la vârsta maturității în afaceri vom continua să ne concentram pe diversificarea și adaptarea produselor de garantare pentru a răspunde pe deplin cerințelor de dezvoltare pe criterii de sustenabilitate.» a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse, se mai spune, între altele, în comunicatul primit de AMPress.

Parteneri