AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Oferta Austriei pentru România: Schengen în martie. Bulgarii, la toamnă (Surse)

Cancelarul austriac Karl Nehammer a avansat o variantă de aderare la Schengen pentru România și Bulgaria, în ședința cu liderii PPE care a avut loc miercuri seară la Viena. Oferta Austriei ar fi integrarea României în luna martie a anului viitor, iar pentru Bulgaria ar fi de acord să fie primită în Schengen în octombrie, au declarat pentru digi24.ro surse participante la discuție.

Cancelarul austriac a vorbit despre migranții ilegali care ajung în țara lui și a susținut că discuția se bazează pe fapte, nu pe motivații politice. Totuși, în Austria urmează să aibă loc alegeri.

Cancelarul austriac se află, pe de altă parte, sub o presiune uriașă pe care o fac toți liderii UE în favoarea României și este posibil ca soluția propusă, cu amânarea României și Bulgariei pentru anul viitor, să fie o soluție de compromis pentru că i-ar fi greu de explicat politic pe plan intern de ce și-ar fi schimbat peste noapte votul.

Pe de altă parte, Olanda nu este de acord cu un vot la pachet pentru România și Bulgaria, în acest moment tara noastră având șanse mult mai mari decât vecinii bulgari să fie acceptată în Spațiul Schengen.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!