AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Oladii din mere, perfecte pentru micul dejun. Iată ce simplu le prepari!

oladii mereOladii din mere la micul dejun – ce poate fi mai minunat? Este ca o revenire în copilărie, de parcă ai fi în vacanță și te trezești dimineața de la aroma dulce și apetisantă a acestui desert miraculos! Sunt perfecte în orice sezon, întrucât merele sunt fructele cele mai răspândite în țara noastră. Bogate în vitaminele C, B1, B2, P, E, caroten, potasiu, fier, mangan, calciu, pectină etc., oladiile din mere vor face din micul dejun nu doar o gustare delicioasă, ci și foarte sănătoasă!

INGREDIENTE

  • 3-4 mere mari
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 ouă
  • bicarbonat de sodiu pe vârf de cuțit
  • praf de vanilie
  • o priză de sare
  • ulei pentru prăjire
  • făină

MOD DE PREPARARE

  1. Spălați merele.
  2. Curățați coaja (dacă nu este prea groasă o puteți lăsa) și dați-le prin răzătoare mare (sau mărunțiți cu ajutorul blenderului, după ce le-ați curățat de sâmburi).
  3. Adăugați zahărul, ouăle și zahărul vanilat.
  4. Amestecați făina cu bicarbonatul de sodiu. Cantitatea de făină depinde de cât de mari și suculente sunt merele. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni mai grase.
  5. Adăugați treptat făina în amestecul de mai sus.
  6. Puneți tigaia la încins, la foc mic, cu puțin ulei sau unt (aveți grijă să nu o încingeți prea tare, ca să nu se ardă ulterior oladiile).

  7. Puneți oladiile în tigaie cu o lingură și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.

  8. Se servesc fierbinți cu miere! La dorință, le puteți presăra cu zahăr pudră.

Sursa: Bucătarul.tv

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!