Olguța Vasilescu: Nimeni n-a avut curajul să spună ceea ce a spus președintele …

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit marți, la TVR, despre suspendarea președintelui Klaus Iohannis.
„Nu știu cât este de relaxat (președintele n.r.). Categoric, în acest moment, pentru că nu a ieșit să spună ‘Nu respect decizia Curții Constituționale’ nu există un motiv de suspendare, dar dacă termenul, așa cum spuneam, nu va fi rezonabil și nu va aplica această decizie a Curții, atunci cu certitudine va fi posibilă o suspendare pe încălcarea Constituției”, a spus Lia Olguța Vasilescu.
„De la Ludovic al XIV-lea încoace, eu n-am mai auzit în lumea civilizată să vină un conducător de stat și să spună ‘Statul sunt eu’ (…) Nimeni n-a avut curajul să spună ceea ce a spus președintele astăzi, o replică chiar iresponsabilă din punctul meu de vedere”, a ținut să sublinieze Lia Olguța Vasilescu, potrivit stiri.tvr.ro
Referitor la declarațiile privind amputarea atribuțiilor de șef de stat, Vasilescu i-a transmis lui Klaus Iohannis: „Nu poți să-i amputezi ceva ce nu are”.
„Dacă ne uităm în Constituția României, o să vedem că nu are niciun rol în ceea ce privește revocarea procurorilor. Dumnealui doar trebuie să constate o procedură. Dacă procedura a fost îndeplinită legal sau nu, acest lucru l-a explicat Curtea Constituțională pe peste 100 de pagini și, sigur, domnul Iohannis pricepe mai greu, citește mai greu, încep să fiu îngrijorată, pentru că îmi dau seama că în fiecare săptămână Parlamentul României transmite la Președinție câteva zeci de legi pe care dumnealui trebuie să le contrasemneze”, a comentat ministrul.
„Înainte să ajungem la ce facem, sigur că o să luăm o decizie, dar așteptăm să mai cugete domnul președinte Iohannis, că vedem că mai greu cugetă dumnealui, să prezinte o decizie, sigur, într-un timp rezonabil (…) Așteptăm ca dumnealui să se pronunțe într-un timp rezonabil și, dacă n-o va face, abia în acel moment vom lua o decizie. (…) Președintele României se poate suspenda în măsura în care încalcă prevederile Constituției. Deci este motiv clar de suspendare. Dar, încă o dată, nu este luată niciun fel de decizie până acum în cadrul coaliției de guvernare sau al Partidului Social Democrat”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.