Comisia de la Veneţia a înregistrat cererea președintelui Iohannis cu privire la Legile Justiţiei

Comisia de la Veneţia a înregistrat solicitarea adresată de preşedintele Klaus Iohannis prin care şeful statului cere un punct de vedere forului european pe marginea pachetului Legilor Justiţiei adoptate de Parlamentul României.
„Printr-o scrisoare datată 3 mai 2018, preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis a cerut Comisiei de la Venţia să ofere o opinie asupra proiectelor de lege de revizuire a legilor referitoare la statutul judecătorilor şi procurorilor, legea privind funcţionarea şi organizarea CSM şi legea privind organizarea judiciară din România. De asemenea, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a decis, pe 26 aprilie 2018, să solicite un punct de vedere de la Comisia de la Veneţia asupra amendamentelor din proiectele de legi ale Justiţiei din România”, se arată pe site-ul oficial al Comisiei de la Veneţia, potrivit Mediafax.
Klaus Iohannis a anunţat miercuri că va sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia pe pachetul de legi ale Justiţiei.